26 "A lygos" turo šeštadienio rungtynių apžvalga © Eurofootball.lt
Pirmąją 2007-ųjų rudens dieną "A lygoje" bus sužaistos trejos 26-ojo turo rungtynės. Klaipėdoje galingai rungtyniaujantis "Atlantas" priims "Šilutę", Šiauliuose vietos ekipa pasistengs sudrumsti "Žalgirio" puoselėjimus planus, o sostinėje autsaideris "Interas" kovos su "Vėtra".

Šeštadienis 17:30
Klaipėdos Žalgirio stadionas
Klaipėdos "Atlantas" - Šilutės "Šilutė"

Klaipėdos ekipa tęsia sėkmingą pasirodymą antrojoje sezono pusėje - per paskutines šešerias rungtynes uostamiesčio klubas iškovojo 5 pergales ir sykį nusileido Lietuvos čempionams.

"Laikui bėgant įsipuškavom. Pasipildėm per registracijos laikotarpį, antroje sezono pusėje geriau pasirengėm fiziškai, rungtyniaujam ant bangos ir sėkmė prisidėjo",- puikaus žaidimo priežastis vardijo "Atlanto" treneris Rimantas Žvingilas

Praėjusiame ture "Atlantas" įveikė "Vilnių", o "Šilutė" turėjo pripažinti "Ekrano" pranašumą. Taip pat antradienį klaipėdiečiai šventė pergalę LFF taurėje.

Tačiau peržvelgus klubų tarpusavio susitikimų istoriją, "Atlanto" komandai nepavyko įveikti "Šilutės" "A lygoje" nuo praėjusių metų lapkričio.

Klaipėdos ekipai šiose rungtynėse vis dar negalės pagelbėti Mateo Siličius, dar keli futbolininkai negali rungtyniauti pilna jėga.

"Visos pastangos į taurę, kovosime dėl dalyvavimo UEFA taurėje. Čempionate kausimės dėl 6 vietos",- komandos prioritetus šiuo metu įvardijo R.Žvingilas.

"Šilutės" vyriausiasis treneris Eugenijus Riabovas apgailestavo, jog trečiose rungtynėse iš eilės komandai negalės padėti gynėjas Darius Regelskis, tačiau po vienerių rungtynių diskvalifikacijos sugrįžo Ivanas Brezina.

Nežais ir saugas Pavelas Kovačevas. Taip pat į aikštę greičiausiai negalės išbėgti du vartininkai: dar vakar sirgęs Mihaelis Hertelendis ir po traumos nesitreniruojantis Laurynas Vertelis, tad progą pasireikšti turėtų gauti Aidas Fabijonas.

Pamario ekipos strategas pagarbiai atsiliepė apie savo varžovus: "Dabar "Atlantas" labai geroj sportinėj formoj. Komanda tikrai verta būti aukštesnėj vietoj."

Eurofootball.lt pasiteiravus, ar komanda stengsis kabintis į 8 vietą, treneris atsakė: "Labai daug taškų išmėtėme, esame labai atsilikę... Bet kovosime kiekvienose rungtynėse, koks karys negalvoja apie pergalę."

Praeities susitikimai
2007/06/24 Šilutė 1 - 1 Atlantas
2007/05/05 Atlantas 0 - 2 Šilutė
2006/11/05 Šilutė 1 - 0 Atlantas
2006/09/10 Atlantas 4 - 1 Šilutė
2006/06/06 Šilutė 1 - 2 Atlantas
2006/05/14 Atlantas 2 - 1 Šilutė
2005/09/24 Atlantas 2 - 2 Šilutė
2005/07/23 Šilutė 1 - 0 Atlantas
2005/05/28 Atlantas 0 - 0 Šilutė
2005/04/16 Šilutė 3 - 0 Atlantas
2004/11/07 Šilutė 1 - 1 Atlantas
2004/09/22 Atlantas 5 - 3 Šilutė
2004/08/01 Šilutė 0 - 1 Atlantas

Šeštadienis 17:30
Šiaulių miesto savivaldybės stadionas
Šiauliai "Šiauliai" – Vilniaus "Žalgiris"

Šiame ture "Žalgirio" puolimo artilerija savo galybę galės parodyti kovoje prieš toliau banguotai kovojančius "Šiaulius", kurie paskutinėse rungtynėse nusileido Marijampolės "Sūduvai".

Kaip rodo šio sezono rezultatai, Saulės miesto ekipa nėra itin parankus varžovas sostinės klubui, kadangi išvykoje pergalė minimalia persvara iškovota tik po nelengvos kovos, o namuose tik pačioje rungtynių pabaigoje pasisekė išplėšti tašką.

Bet per pastaruosius du metus "Šiauliai" praeityje garsų Lietuvos klubą parklupdė tik kartą.

"Šiaulų" ekipoje negalės rungtyniauti keturi futbolininkai - tai po traumos niekaip neatsigaunantis brazilas Mandinho, taip pat Andrejus Oriolas, antrajame tarpusavio susitikime įvartį pelnęs Vaidas Viktoravičius bei Gintaras Juodeikis.

""Žalgiriui" kiekvienas prarastas taškas gali būti lemtingas kovojant dėl čempionų titulo, mūsų komanda nėra nusiteikusi lengvai pasiduoti, stengsimės kovoti, kad atėję žiūrovai neliktų nuvilti",- oficialioje "Šiaulių" svetainėje cituojami trenerio Ryčio Tavoro žodžiai.

"Šiaulių" klubo atstovas spaudai Egidijus Anglickis paklaustas, ar komandai dabar svarbiau kovoti dėl LFF taurės titulo, teigė, jog šį trofėjų iškovoti norės ne vienas klubas, ypatingai dėl jo kausis "Atlantas" ir "Vėtra", tad ir čia ne ką lengviau.

"Žalgirio" klube į Šiaulius nevyks traumuotas Janas Kožiakas, taip pat treneriai nenori rizikuoti gynėjo Aleksejaus Dubinos sveikata.

EuroFootball.lt pasiteiravus trenerio Mindaugo Čepo, ar pagerėjusio "Žalgirio" klubo puolimo priežastis - naujųjų puolėjų nuopelnas, strategas atsakė: "Rezultatai kalba patys už save. Sveika konkurencija dar niekam nepakenkė. Buvusios problemos puolime kaip ir išsisprendė."

"Lygiosios pilnai tenkintų, tai būtų optimaliausias rezultatas, nes taškus prarastų tiek "Ekranas", tiek "Kaunas"",- apie kitą dieną įvyksiančios pagrindinių varžovų "Ekrano" ir "Kauno" dvikovos rezultatą atsiliepė M.Čepas.

Praeities susitikimai
2007/06/24 Žalgiris 1 - 1 Šiauliai
2007/05/05 Šiauliai 0 - 1 Žalgiris
2006/10/18 Šiauliai 0 - 2 Žalgiris
2006/08/05 Žalgiris 2 - 1 Šiauliai
2006/06/16 Žalgiris 2 - 3 Šiauliai
2006/04/23 Šiauliai 0 - 0 Žalgiris
2005/10/30 Žalgiris 1 - 1 Šiauliai
2005/10/04 Šiauliai 2 - 3 Žalgiris
2005/08/23 Šiauliai 0 - 4 Žalgiris

Šeštadienis 17:30
Vilniaus Žalgirio stadionas
Visagino "Interas" – Vilniaus "Vėtra"

Abi ekipos paskutiniame ture patyrė pralaimėjimus, "Interas" buvo sutriuškintas "Žalgirio" klubo, o "Vėtra" neatsilaikė prieš "A lygos" lyderį "Kauną".

Visaginiečiams, kurie per trejas rungtynes praleido net 15 įvarčių, šį sezoną nei įveikti Vilniaus klubo, nei nuginkluoti "Vėtros" vartininko nei sykio nepavyko.

Visagino gretose šiame mače nerungtyniaus jaunieji gynėjai Jevgenijus Morozas ir Marius Stanaitis bei puolėjas Povilas Krasnovskis.

Triuškinančių pralaimėjimų priežastimi visaginiečių treneris Algis Biliūnas įvardijo jaunų futbolininkų fizinį pasirengimą.

Trečiadienį LFF Licencijavimo komitetas atmetė "Intero" prašymą padaryti išimtį ir namų rungtynes žaisti Visagino centriniame stadione. Tuo tarpu komandos treneris A. Biliūnas tikėjosi, kad jau šeštadienio mačą galės žaisti Visagine.

"Planavom žaisti jau šeštadienį, bet kol kas taip nesigaus...",- teigė strategas.

Sostinės klube dėl diskvalifikacijos į aikštę neišbėgs Algis Jankauskas ir Egidijus Juška, tad progas pasireikšti greičiausiai turės Tadas Kijanskas ir Robertas Vėževičius, o atsidarus gynėjų stygiui dešinio gynėjo poziciją vėl gali tekti užimti Gediminui Butrimavičiui.

Vilniaus komandą šią savaitę paliko saugas Mindaugas Panka, persikėlęs rungtyniauti į Lodzės "Widzew" klubą, gynėjas Andrius Skerla, kuris perėjo į Kielcų "Korona", neaiški ir praėjusį turą nerungtyniavusių gynėjų Marijano Budimiro, Pedro ir Andrejaus Usačiovo ateitis.

Tiesa, nemažai nerimo "Vėtros" treneriams ir toliau kelia puolėjų žaidimas, o būtent jiems mače su "Interu" gali tekti nemenkas krūvis mušant įvarčius, kurių visaginiečiai pastaruoju metu praleido itin daug.

"Abu mūsų puolėjai Kvaratskhelia ir Malininas yra naujokai. Jų potencialas nemažas, bet dar trūksta susižaidimo su komandos draugais. Tikiu, kad ateityje jie geriau įsilies į komandos žaidimą. Daugiausia dėl susižaidimo trūkumo puolėjai rungtyniavo žemiau savo galimybių", - po rungtynių su "Kaunu" sakė "Vėtros" treneris Donatas Vencevičius.

Praeities susitikimai
2007/05/15 Vėtra 3 - 0 Interas