"Milan" laimėjo UEFA Supertaurę © Eurofootball.lt
Rekordinį penktą kartą UEFA Supertaurės laimėtoju tapo Čempionų lygos nugalėtojas "Milan" klubas, kuris susitikime su UEFA Taurės savininke "Sevilla" atsitiesė po pirmajame kėlinyje praleisto įvarčio ir trimis įvarčiais po pertraukos iškovojo pergalę.

Monako "Louis II" stadionas
Teisėjas - Konrad Plautz
"%c00062" 3 - 1 "%c00107"
14' [0 - 1] Renato
55' [1 - 1] Fillippo Inzaghi
62' [2 - 1] Marek Jankulovski
87' [3 - 1] Kaka

UEFA Supertaurės varžybos buvo skirtos atminti šią savaitę iš gyvųjų pasaulio pasitraukusiam buvusiam "Sevilla" saugui Antonio Puerta, kuris dar praėjusiais metais taip pat žaidė turnyro rungtynėse ir padėjo savo komandai įveikti "Barcelona" ekipą. Prieš rungtynes buvęs žaidėjas buvo pagerbtas tylos minute, o abi komandos ne tik ryšėjo juodus raiščius, bet ir vilkėjo specialius marškinėlius su užražais "Puerta" po numeriais.

"Milan" komandoje nebuvo traumuotų gynėjo Paolo Maldini ir puolėjo Ronaldo, tačiau vartus saugojo pasveikęs Dida, o tarp atsarginių jau buvo naujokas Emersonas. Į "Sevilla" gretas vėl grįžo Danielis Alvesas, o danas Christianas Puolsenas gana netikėtai žaidė vidurio gynėjo pozicijoje.

Praėjusiais metais Supertaurės varžybose "Sevilla" saugas Renato įmušė jau septintą minutę, ir šį kartą jis tai galėjo padaryti dar anksčiau, bet po Massimo Oddo klaidos smūgiavo šalia vartų. Po dviejų minučių išpuoliu atsakė ir "Milan", tačiau po Filippo Inzaghi reido Kaka pataikė į virpstą.

14 minutę "Sevilla" vis tik išsiveržė į priekį - po kampinio neužtikrintai sužaidus vartininkui Didai smūgiu galva pasiyžmėjo Renato. Po įvarčio visi "Sevilla" žaidėjai sudarė ratą ir rodydami į dangų atidavė pagarbą buvusiam komandos draugui A.Puertai.

"Milan" gynyba strigo ir 25 minutę Fredericas Kanoute įsiveržė į baudos aikštelę bei suklaidinęs vartininką atmetė kamuolį Renato, tačiau italų ekipą išgelbėjo gynėjas Alessandro Nesta, kuriam pavyko išmušti į vartus skriejantį kamuolį.

Vėliau "Milan" turėjo progą išlyginti rezultatą po kampinio, bet atsidūręs laisvas prie tolimojo virpsto Clarence'as Seedorfas griūdamas smūgiavo virš skersinio. Kėlinio pabaigoje Čempionų lygos nugalėtojų gretose įmušė F.Inzaghi, tačiau įvartis buvo neįskaitytas dėl nuošalės.

Vis dėlto antrajame kėlinyje sužaidus 10 minučių italai išlygino skirtumą. Po Gennaro Gattuso perdavimo iš krašto F.Inzaghi smūgiu galva prie tolimojo virpsto nesuklydo ir nuginklavo vartininką Andresą Palopą.

Sužaidus kiek daugiau nei valandą "Milan" pelnė ir antrą įvartį - po juvelyrinio tolimo Andrea Pirlo perdavimo į varžovų baudos aikštelę čekas Marekas Jankulovskis tiksliu smūgiu iš eigos pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą. 2-1 ir "Milan" atsidūrė priekyje.

Paskutiniai "Sevilla" bandymai išlyginti rezultatą nepavyko, o 87 minutę "Milan" užtvirtino persvarą. Ivica Dragutinovičius baudos aikštelėje pargriovė Kaka ir nors brazilo smūgį nuo 11 metrų žymos atrėmė vartininkas, antruoju bandymu Milano ekipos žvaigždė savo klaidą ištaisė.

Savo įvartį Kaka atšventė rodydamas į A.Puertos pavardę ant marškinėlių, o pagarbos atidavimą netrukus pratęsė ir Clarence'as Seedorfas, kuris pakeistas nusivilko marškinėlius ir taip pat atidavė pagarbą mirusiam ispanui.

"Milan" laimėjo rungtynes ir penktą kartą po 1989, 1990, 1994 ir 2003 metų laimėjo UEFA Supertaurę, tačiau pergalės džiaugsmą paliko nuošalyje ir net apsikeitė plojimais su "Sevilla" sirgaliais, kurių tribūnose netrūko plakatų, skirtų pagerbti mėgstamo žaidėjo netektį.