"Hearts" pasikvietė du prancūzus ir išleido R.Bednarą © Eurofootball.lt
Paskutinę žaidėjų registracijos dieną pastiprinimo sulaukė ir Edinburgo "Hearts" klubas, kuris pasirašė sutartį su prancūzu vartininku Anthony Basso ir iš "Sheffield United" įsigijo dar buvusį Prancūzijos jaunimo rinktinės puolėją Christianą Nade, o taip pat išnuomavo čeką Romaną Bednarą į "W.B.A".

"Hearts" ieškojo kuo sustiprinti vartininkų grandį komandą palikus vienam lyderių Craigui Gordonui ir klubas nusprendė pasikviesti 27 metų A.Basso, kuris sėkmingai pasirodė peržiūroje ir pasirašė dvejų metų sutartį.

A.Basso karjerą pradėjo "Auxerre" klube, o 2000 metais perėjo į italų "Udinese", tačiau ten neįsitvirtino ir buvo skolinamas žemesnių lygų klubams. 2004 metais jis bandė laimę Norvegijoje Stavangerio "Viking", o praėjusį sezoną grįžo į "Auxerre", bet šioje komandoje nesužaidė nei vieno mačo.

Tuo tarpu Edinburgo klubo puolimą sustiprins iš Anglijos "Championship" lygos klubo atvykęs puolėjas 23 metų C.Nade, kuris perėjo už neskelbiamą sumą ir pasirašė trejų metų sutartį. Manoma, kad žaidėjas "Hearts" galėjo kainuoti apie 500 tūkstančių svarų.

C.Nade į "Sheffield United" atvyko praėjusių metų vasarą iš "Le Havre" ir anglų "Premier" lygoje rungtyniavusiai ekipai pelnė keturis įvarčius, iš kurių vienas buvo pergalingas smūgis į Londono "Arsenal" vartus.

Be šių dviejų žaidėjų "Hearts" taip pat iš savo miesto kaimyno "Hibernian" persiviliojo austrų saugą Eliasą Wagnerį. 16 metų žaidėjas praėjusią vasarą atvyko į Edinburgą iš Modlingo "Admira Wacker', bet nepritapo "Hibernian" ekipoje ir klubo teigimu ją palikęs dėl asmeninių priežaščių grįžo į Austriją.

Tačiau žaidėjas gana netikėtai atsidūrė ne Austrijoje, o perėjo į "Hearts" klubą ir su juo pasirašė trejų metų sutartį. Jaunas saugas rungtyniaus "širdžių" jaunių (iki 19 metų) ekipoje.

Trečiuoju naujuoku prancūzu verslininko iš Kauno Vladimiro Romanovo valdomame Edinburgo klube galėjo tapti puolėjas Anthony Le Tallecas iš "Liverpool", tačiau jis nusprendė grįžti į tėvynę ir rungtyniaus "Le Mans".

Vis dėlto "lietuviškame" škotų klube buvo ir netekčių. Puolėjas iš Čekijos Romanas Bednaras pagal nuomos sutartį persikėlė į antros pagal pajėgumą Anglijos lygos "W.B.A" ekipą.

24 metų R.Bednaras "Hearts" gretose sužaidė 54 rungtynes ir pelnė 14 įvarčių, tačiau neretai buvo kamuojamas traumų. Šio sezono pradžią čekas praleido būtent dėl patirto susižeidimo.