23 turas: "Moskva" ir "Dinamo" pergalės © Eurofootball.lt
Penktadienį Rusijos „Premier“ lygoje buvo sužaistos dvejos 23-iojo turo varžybos. Jose Maskvos „Dinamo“ nesunkiai palaužė Tomsko „Tom“ komandą, o kita sostinės „Moskva“ ekipa minimaliu rezultatu įveikė „Spartak Nalchik“.

Rungtynėse tarp „Dinamo“ ir „Tom“ pirmajame kėlinyje iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams. Svečiai tik kartą prieš pat pertrauką pagrasino „Dinamo“ vartininkui Antonui Šuninui pavojingu baudos smūgiu.

Tuo tarpu Maskvos futbolininkai visą kėlinį praleido būdami „Tom“ baudos aikštelėje ir kurdami pavojingas momentus. Vienas iš jų 9-ąją minutę baigėsi po Danni perdavimo ir Igorio Semšovo pelnytu įvarčiu.

Antrojo kėlinio pradžia aikštės šeimininkams susiklostė nesėkmingai: 47-ąją minutę I.Semšovas nesugebėjo pataikyti į kamuolį, ir svečių žaidėjas Sergejus Skobliakovas išlygino rezultatą: 1-1.

Bet po minutės pirmojo įvarčio kaltininkas išpirko savo kaltę. Danni susižaidus su Ruslanu Pimenovu kamuolys atiteko I.Semšovui, kuris 18 metrų nuotolio pasiuntė kamuolį į tinklą.

Tuo tarpu dar kartą atstatyti pusiausvyros S.Skobliakovui nepavyko, kadangi 61 minutę jis iš šešių metrų sudrebino vartų skersinį.

77-ąją minutę aikštės šeimininkai padėjo tašką šiame mače. I.Semšovas galėjo pasižymėti „hat-tricku“, bet kamuoliui beriedant į vartus prie jo suskubo Kirilas Kombarovas ir pasiuntė jį į tinklą.

Kitose rungtynėse „Moskva“ susikovė su „Spartak Nalchik“. Svečiai iš karto nuo pirmųjų minučių pradėjo diktuoti savo sąlygas. Vis dėlto pirmieji šiose rungtynėse galėjo pasižymėti aikštės šeimininkai.

20-ąją minutę argentinietis Maxi Moralesas smūgiavo iš už baudos aikštelės prieigų, bet pataikė į skersinį. Patį pavojingiausią momentą svečiai sukūrė 44-ąją minutę: Jurijus Rodenkovas atsidūrė vienas prieš vartininkas Jurijų Ževnovą, bet jo pergudrauti nesugebėjo

Po pertraukos „Moskva“ komandoje saugą M.Moralesą pakeitė kitas jo tautietis Maxi Lopezas. Jau 59-ąją minutę buvęs „Barcelona“ ekipos puolėjas įmušė pirmąjį savo įvartį Rusijos čempionate.

Po gynėjo Pablo Barrientoso smūgio „Spartak Nalchik“ vartininkas Dejanas Radičius nesėkmingai atmušė kamuolį, ir M.Lopezas pirmasis suskubęs prie atšokusio kamuolio pasiuntė jį į vartus.

Svečiai į aikštę metė tris puolėjus, bet iš to jiems nieko išpešti taip ir nepavyko, nors tokia galimybę buvo atsiradusi 88-ąją minutę, kai Valentinas Filatovas iš vos kelių metrų mušė virš vartų skersinio.

Penktadienio 23 turo rungtynių rezultatai:

„Dinamo“ 3 – 1 „Tom“
9‘ [1 – 0] Igor Semshov
47‘ [1 – 1] Sergey Soblyakov
48‘ [2 – 1] Igor Semshov
77‘ [3 – 1] Kirill Kombarov

Ž.Karčemarskas („Dinamo“) liko tarp atsarginių, A.Klimavičius („Dinamo“) žaidė visas rungtynes

„Moskva“ 1 – 0 „Spartak Nalchik“
60‘ [1 – 0] Maxi Lopez

Turnyrinė lentelė