K.Milleris perėjo į "Derby" © Eurofootball.lt
Anglijos „Premier“ lygos naujokas, dabartinis autsaideris „%c00338“ klubas iš Škotijos „Premier“ lygos čempionų Glazgo „%c00119“ klubo už oficialiai neskelbiamą sumą įsigijo puolėją Kenny Millerį (%p02047).

27-erių metų Škotijos nacionalinės rinktinės narys su „Derby“ pasirašė trejų metų kontraktą, galiosiantį iki 2010-ųjų metų, tačiau šeštadienio rungtynėse su „%c00045“ aikštėje dar nepasirodys.

„Jis parodė, kad sugeba mušti įvarčius tiek klube, tiek rinktinėje, ir tai mums suteikia skirtingus pasirinkimus puolime, - teigė vyriausiasis „Derby“ klubo treneris Billy Davisas. – Tai žaidėjas, kuris niekados neužleidžia savo nusistatymo ir išsiskiria savo atsidavimu“.

Buvo manoma, kad K.Milleris turėtų palikti „Celtic“ komandą, kadangi Glazgo ekipai šią vasarą įsigijus puolėjus Scottą McDonaldą ir Chrisą Killeną (%p05226) jam nebūtų garantuota vieta startinėje sudėtyje.

„Savo komandoje noriu turėti gerus žaidėjus, - sakė „keltų“ strategas Gordonas Strachanas. – Tačiau klubas priėmė jų pateiktą pasiūlymą ir Kenny gali galvoti, kad ten bus lengviau gauti vietą starte“.

„Mūsų komandai jis buvo tiesiog fantastiškas, - pridūrė treneris. – Nors kai jis nebuvo savo geriausioje formoje, Kenny buvo puikus komandos draugas, geras persirengimo kambaryje, ir ankstesniuose sezonuose jis parodė, kad yra nuostabus žaidėjas“.

Šiame sezone škotas „Celtic“ komandoje per dvejas rungtynes įmušė tris įvarčius, tačiau dėl pakinklinės sausgyslės traumos jis praleido praėjusio turo susitikimą su Edinburgo „%c00219“ ir atsakomąjį UEFA Čempionų Lygos trečiojo kvalifikacinio etpao mačą su Maskvos „%c00114“.

K.Milleris yra jau ragavęs Anglijos „Premier“ lygos duonos, kadangi penkerius metus yra rungtyniavęs „%c00060“ vienuolikėje.