P.Kluivertas karjerą tęs "Lille" ekipoje © Eurofootball.lt
Buvęs Olandijos nacionalinės rinktinės puolėjas Patrickas Kluivertas (%p00226) kaip laisvasis agentas papildė Prancūzijos „Ligue 1“ čempionato „%c00094“ ekipą. Tai oficialiai ketvirtadienį paskelbė šio klubo internetinė svetainė.

Šiaurės Prancūzijos klubas, kuris šiame sezone nedalyvaus jokiame Europos turnyre, šią netikėtą naujieną paskelbė likus vos vienai dienai iki vasaros transferų lango uždarymo, bet jokios sutarties detalės taip ir nebuvo oficialiai atskleistos.

Daug po pasaulį pakeliavęs žaidėjas praėjusį sezoną praleido tėvynėje Eindhoveno „%c00128“ klube, ir su juo laimėjęs Olandijos čempionatą jam vis dėlto po sezono nebuvo suteikta galimybė pratęsti sutarties.

Šią vasarą P.Kluiverto paslaugomis domėjosi antroje pagal pajėgumą Anglijos lygoje rungtyniaujantis „Sheffield Wednesday“ klubas, bet puolėjas pasirinko daug garsesnę „Lille“ ekipą.

31-erių metų P.Kluivertas per savo ilgą profesionalaus futbolininko karjerą yra žaidęs Olandijos Amsterdamo „%c00138“ ir „PSV“ klubuose , Ispanijos „Primera“ lygos „%c00006“ ir „%c00004“ ekipose, Italijos „Serie A“ lygos „%c00062“ ir Anglijos „Premier“ lygos „%c00046“ ekipoje.

1994-1995 metų sezone jis "Ajax" komandoje įmušė vienintelį, bet svarbiausią įvartį, UEFA Čempionų Lygos finale prieš "Milan" klubą. Per trejus metus praleistus Olandijoje jis pirmenybėse per 70 rungtynių pelnė 39 įvarčius.

"Barcelona" klube P.Kluivertas praleido šešerius sezonus, ir per 181-erias "Primera" lygos varžybas varžovų vartininkus nuginklavo 90 kartų. Su Kataolnų ekipa jis du kartus laimėjo Ispanijos čempiontą.

Olandijos nacionalinėje rinktinėje legendinis futbolininkas sužaidė 79-eriose varžybose, ir įmušė net 40 įvarčių. Būtent šis rezultatas yra laikomas nacionaliniu rekordu.