Ištraukti UEFA Čempionų Lygos grupių etapo burtai © Eurofootball.lt
Ketvirtadienį, rugpjūčio 30-ąją dieną, Monake, 19 valandą Lietuos laiku, buvo ištraukti 2007-2008 metų UEFA Čempionų Lygos grupių etapo burtai. Be to, taip pat buvo įteiktos nominacijos geriausiam praėjusių metų vartininkui, gynėjui, saugui, puolėjui ir apskritai futbolininkui.

A grupėje rungtyniaus praėjusį sezoną Anglijos „Premier“ lygos čempionate trečiąją vietą užėmęs bei UEFA Čempionų Lygos finalininkas ir 2005-ųjų metų nugalėtojas „Liverpool“ klubas. Kartu su „raudonaisiais“ grupėje varžysis Portugalijos daugkartinis čempionas „Porto“ klubas.

Taip pat tituluotiems varžovams bandys pasipriešinti praėjusio sezono Prancūzijos „Ligue 1“ sidabro medalininkas „Marseilel“ klubas, ir Turkijos Taurės laimėtojas Stambulo „Besiktas“.

B grupėje 2005 ir 2006 metų Anglijos čempionas Londono „Chelsea“ klubas surems ginklus su praėjusio sezono Ispanijos „Primera“ lygos 4-ąją poziciją užėmusia „Valencia“ ekipa, su Vokietijos Bundesligos vicečempionais Gelzenkircheno „Schalke“ ir Norvegijos čempionu Trondheimo „Rosenborg“ klubu.

C grupėje tarpusavyje varžysis šios keturios komandos: Po ketverių metų pertraukos Ispanijos čempionato aukso medalius iškovojęs Madrido „Real“ klubas, taip pat Bundesligos bronzos medalininkas Brėmeno „Werder“, Italijos sostinės Romos „Lazio“ ekipa ir Graikijos čempionas Pirėjo „Olympiacos“.

D grupėje žais čempionų titulą ginsiantis Italijos „Milan“ klubas, Portugalijos Lisabonos „Benfica“ vienuolikė, Škotijos daugkartinis čempionas Glazgo „Celtic“ klubas ir per vasarą žymiai sustiprėjęs Ukrainos Donecko „Shakhtar“ klubas.

E grupėje dalyvaus 2006 metų UEFA Čempionų Lygos nugalėtoja ir praėjusių metų Ispanijos „Primera“ lygos sidabro medalininkė „Barcelona“, šešiskart iš eilės Prancūzijos „Ligue 1“ čempionas „Lyon“ klubas, praėjusiais metais Vokietijos čempionų aukso medalius iškovojusi „Stuttgart“ ekipa ir dabartinė Škotijos čempionato lyderė Glazgo „Rangers“ vienuolikė.

F grupėje susikaus Anglijos „Premier“ lygos čempionas „Man Utd“, ir jam galės atsirevanšuoti už praėjusių metų ketvirtfinalio net 7-1 pralaimėtas rungtynes Italijos Serie A“ lygos vicečempionas „Roma“ klubas. Taip pat iššūkį šioms komandos mes Portugalijos Super Taurę iškovojęs Lisabonos „Sporting“ klubas ir Ukrainos čempionas Kijevo „Dinamo“.

G grupėje Italijos „Serie A“ lygos čempionas Milano „Inter“ egzaminuos Olandijos „Eredivisie“ nugalėtoją Eindhoveno „PSV“ klubą, taip pat išbandys jėgas su praėjusių metų Rusijos „Premier“ lygos čempionu sostinės Maskvos CSKA ir Turkijos Stambulo „Fenerbahce“.

Ir galiausiai H grupėje Anglijos „Premier“ lygos Londono „Arsenal“ klubas susikaus su Ispanijos „Sevilla“ arba Graikijos Atėnų „AEK“ poros nugalėtoju, taip pat surems ginklus su Rumunijos čempione Bukarešto „Steaua“ ekipa ir netikėtai į turnyrą patekusiu Čekijos Prahos „Slavia“ klubu.

A grupė:
1. „Liverpool“ (Anglija)
2. „Porto“ (Portugalija)
3. „Marseille“ (Prancūzija)
4. Stambulo „Besiktas“ (Turkija)

B grupė:
1. Londono „Chelsea“ (Anglija)
2. „Valencia“ (Ispanija)
3. Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietija)
4. Trondheimo „Rosenborg“ (Norvegija)

C grupė:
1. Madrido „Real“ (Ispanija)
2. Brėmeno „Werder“ (Vokietija)
3. Romos „Lazio“ (Italija)
4. Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija)

D grupė:
1. „Milan“ (Italija)
2. Lisabonos „Benfica“ (Portugalija)
3. Glazgo „Celtic“ (Škotija)
4. Donetsko „Shakhtar“ (Ukraina)

E grupė:
1. „Barcelona“ (Ispanija)
2. „Lyon“ (Prancūzija)
3. „Stuttgart“ (Vokietija)
4. Glazgo „Rangers“ (Škotija)

F grupė:
1. „Man Utd“ (Anglija)
2. „Roma“ (Italija)
3. Lisabonos „Sporting“ (Portugalija)
4. Kijevo „Dinamo“ (Ukraina)

G grupė:
1. Milano „Inter“ (Italija)
2. Eindhoveno „PSV“ (Olandija)
3. Maskvos CSKA (Rusija)
4. Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija)

H grupė:
1. Londono „Arsenal“ (Anglija)
2. „Sevilla“/Atėnų „AEK“ (Ispanija/Graikija)
3. Bukarešto „Steaua“ (Rumunija)
4. Prahos „Slavia“ (Čekija)


Geriausias metų vartininkas: Petr Cech („Chelsea“)

Geriausias metų gynėjas: Paolo Maldini („Milan“)

Geriausias metų saugas: Clarence Seedorf („Milan“)

Geriausias metų puolėjas: Kaka („Milan“)

Geriausias metų futbolininkas: Kaka („Milan“)