"Aston Villa" įsigijo Z.Knightą © Eurofootball.lt
Anglijos „Premier” lygos Birmingemo „%c00049” klubas iš kitos šios šalies Londono „%c00044“ komandos už 3.5 milijonų svarų sterlingų sumą įsigijo gynėją Zatą Knightą (%p02079) ir su juo pasirašė ketverių metų kontraktą, galiosiantį iki 2011-ųjų metų.

27-erių metų futbolininkas dar šią vasarą su „Fulham“ pratęsė savo sutartį trejiems metams, tačiau vyriausiasis komandos treneris Lawrie Sanchezas priėmė „Aston Villa“ klubo pateiktą pasiūlymą.

Birmingemo komandos stratego Martino O`Neillo susidomėjimas Z.Knightu iškilo tada, kai jam nepasisekė iš žemesnės Anglijos „Championship“ lygos „%c00194“ ekipos įsigyti 8 milijonais svarų sterlingų įvertintą gynėją Curtisą Daviesą.

Visgi „Aston Villa“ nenuleidžia rankų, ir tikisi, kad iki vasaros transferų lango uždarymo likus vos porai dienų, jiems pavyks į komandą prisivilioti dešiniajame gynybos krašte rungtyniaujantį futbolininką.

Z.Knightas prisijungė prie gynėjų Olofo Melbergo (%p01902), Martino Laurseno (%p01112) ir Gary Cahillo, ir su jais kovos dėl teisės rungtyniauti pagrindinėje „Villa“ ekipos sudėtyje.

Tačiau sklinda kalbos dėl prastos legionieriaus iš Danijos M.Lauresno sportinės formos, kadangi praėjusį sezoną jis buvo patyręs sunkią kelio traumą, tuo tarpu švedas O.Melbergas vis dar nėra pratęsęs sutarties su „Aston Villa“.

Z.Knightą į „Fulham“ ekipą 1999 metais priviliojo buvęs legendinis Anglijos rinktinės puolėjas Kevinas Keeganas, o taip pat jis yra rungtyniavęs Anglijos jaunimo (U-21) rinktinėje bei nacionalinėje rinktinėje.

Prieš dvejus metus Anglijai dar vadovavus specialistui iš Švedijos Svenui Goranui Erikssonui, Z.Knightas buvo pakviestas į komandą dvejoms rungtynės turui po Jungtines Amerikos Valstijas.