Yakubu už rekordinę sumą keliasi į "Everton" © Eurofootball.lt
Anglijos „Premier“ lygos Liverpulio „%c00051“ klubas už rekordinę 11.25 milijonų svarų sterlingų sumą iš kitos šios šalies „%c00053“ komandos įsigijo Nigerijos rinktinės puolėją %p02355.

24-rių metų futbolininkas iš pat pradžių atsisakė gauti darbo leidimą, kadangi per pastaruosius dvejus metus jis nežaidė 75 procentų Nigerijos nacionalinės rinktinės rungtynių.

Bet „Everton“ klubas laimėjo apeliaciją ir su Yakubu, kuris sėkmingai praėjo medicininį patikrinimą ir susitarė dėl asmeninių kontrakto sąlygų, pasirašė penkerių metų sutartį, galiosiančią iki 2012-ųjų metų.

„Esu patenkintas būdamas čia, - oficialiai „irisų“ ekipos svetainei sakė nigerietis Yakubu. – Yra puikus jausmas persikelti į kitą miestą ir susitikti su daug gerų žaidėjų, kurie turi puikią dvasią“.

„Visada sakiau, jog noriu žaisti klube, kuris rungtyniaus Europoje ir manau, kad „Everton“ turi stiprių ambicijų toliau tobulėti ir Anglijos čempionate pasistengti patekti tarp stipriausių keturių komandų, bei dalyvauti UEFA Čempionų Lygoje arba UEFA Taurėje, ir tai yra mano svajonė“, - pridūrė buvęs „Boro“ klubo atakų lyderis. - Žinau, kad norint tai pasiekti reikia nueiti ilgą kelią ir aš noriu būti to dalimi – būti sėkmingu ir turėti šią svajonę.

„Buvau pasirinkęs „Middlesbrough“ klubą todėl, kad jis žaidė Europos turnyruose, tačiau jie dabar juose nedalyvauja, - tęsė futbolininkas. – Manau, kad priėmiau teigiamą sprendimą atvykdamas čia. Tai didis klubas ir tai puikus jausmas. „Everton“ ekipoje yra gerų žaidėjų ir tu nori žaisti dideliame klube“.

Kitas Anglijos „Premier“ lygos „%c00057“ klubas taip pat išreiškė susidomėjimą susigrąžinti atgal Yakubu, kurį jie nusipirko 2003 metais iš Izraelio Haifos „%c00159“ ekipos, o po dviejų metų pardavė „Middlesbrough“ už 7.5 milijonų svarų sterlingų sumą.

Rungtyniaudamas „Boro“ ekipoje jis per 65-erias „Premier“ lygos varžybas įmušė 29 įvarčius. Praėjusiame sezone jis pasižymėjo 12 kartų, o šiame sezone pasirodė „Boro“ komandos gretose pirmosiose dviejuose rungtynėse, bet po to mačuose su Londono „%c00044“ ir „%c00046“ jis nedalyvavo.