Rungtynių "Kaunas" - "Ventspils" apžvalga © Eurofootball.lt
Trečiadienį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione bus žaidžiamos pirmosios Baltijos Futbolo Lygos pusfinalio rungtynės, kuriose susikaus daugkartiniai Lietuvos čempionai "Kauno" futbolininkai ir Latvijos čempionai "Ventspils".

Baltijos Futbolo Lygos pusfinalio pirmosios rungtynės
"%c00030" - "%c00164"
Vyriausiasis teisėjas - Hannes Kaasik (Estija)
Rungtynių pradžia: 18:00 val.
Rungtynes tiesiogiai transliuos LTV2

Latvijos čempionai, šiuo metu šalies čempionate užimantys trečią vietą, sieks sustabdyti "Kauną", kuris ketvirtfinalyje bendru rezultatu net 10-2 sutriuškino Vilniaus "Žalgirį".

Prieš trečiadienio dvikovą vienas "Kauno" trenerių Artūras Ramoška skundėsi užimtu rungtynių tvarkaraščiu: "Nacionaliniame čempionate turime perkrautą tvarkaraštį, daug žaidėjų yra traumuoti arba tik atsigauna po traumų."

"Šiuo metu mūsų tikslas yra pasiekti turnyro finalą, tačiau būtų tikrai malonu laimėti pirmąjį Baltijos Lygos trofėjų, - kalbėjo treneris. - Tačiau net neabejoju, kad "Ventspils" treneriai ir žaidėjai sau kelia tokius pačius tikslus. Be to, praėjusiame Latvijos čempionato ture jie sužaidė labai gerai, todėl mums teks sunkiai pakovoti dėl teigiamo rezultato."

"Kauno" legionierius iš Gruzijos Givi Kvaratshkhelia prieš rungtynes prisiminė šių ekipų susitikimą sausio mėnesį: "Šiemet jau žaidėme su "Ventspils" Sandraugos taurės ketvirtfinalyje. Tuomet nugalėtojas paaiškėjo tik po 11 metrų baudinių. Be abejo, nuo tada abejose ekipose daug kas pasikeitė, tačiau rungtynės turėtų būti sunkios."

Sunkios kovos laukė ir "Ventspils" treneris Romanas Grygorčiukas: "Puikiai suprantame, kad teks kautis su labai stipriu varžovu. Šioje turnyro stadijoje silpnų komandų tiesiog nebėra. "Kaunas" nori laimėti ir žengti į finalą, tačiau to paties nori ir "Ventspils". Tikiu, kad sirgaliai Kaune ir Ventspilyje pamatys dvi labai įdomias rungtynes."

Tuo tarpu "Ventspils" saugas Michailas Zizilevas kalbėjo, kad "Kaunas" sieks keršto: "Nebus lengva įveikti "Kauną" dvejose rungtynėse, tačiau mes padarysime viską, kas mūsų jėgose. Manau, kad "Kaunas" sieks revanšo už pralaimėjimą Maskvoje. Tačiau mes esame puikiai nusiteikę ir pasitikime savo jėgomis."

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo 26 dieną.

Kitoje poroje kaunasi Panevėžio "Ekranas" ir Liepojos "Metalurgs", tačiau pirmosios šios poros rungtynės dėl Lietuvos klubo dalyvavimo UEFA Taurėje yra nukeltos į rugsėjo 19 dieną.