"Hearts" iškovojo pirmą sezono pergalę © Eurofootball.lt
Antradienį Škotijoje vyko šalies lygos taurės (CIS Insurance Cup) antrojo etapo varžybos, kuriose pirmą pergalę iškovojo "lietuviškasis" Edinburgo "Hearts" klubas.

Savaitgalį triuškinančią nesėkmę rungtynėse su Škotijos čempionu patyręs "Hearts" siekė atsitiesti ir svečiuose susitiko su antros lygos "Stirling Albion" ekipa ir nugalėjo rezultatu 2-0.

39 minutę po Sauliaus Mikoliūno perdavimo ir Andrew Driverio smūgio kamuolį į savo vartus įsimušė Laurie Ellisas, o antrajame kėlinyje sužaidus aštuonias minutes tiksliu smūgiu pasižymėjo Edinburgo komandos legionierius iš Ganos Laryea Kingstonas.

"Hearts" gretose Marius Žaliūkas žaidė iki 77 minutės, S.Mikoliūną 64 minutę pakeitė Audrius Kšanavičius, Andrius Velička rungtyniavo nuo 81 minutės, o vartininkas Eduardas Kurskis liko tarp atsarginių.

Pergales taip pat šventė "Premier lygos klubai "Kilmarnock", "Gretna", "Inverness", "Falkirk" ir "Hibernian", o vienintelę sensaciją pateikė ketvirtojo dviziono "East Fife" ekipa, kuriai pavyko išvykoje minimalia persvara įveikti aukščiausios lygos "St. Mirren".