O.G.Solskjaeras paskelbė apie karjeros pabaigą © Eurofootball.lt
Legendinis Norvegijos nacionalinės rinktinės ir Anglijos „Premier“ lygos daugkartinio čempiono „%c00040“ klubo puolėjas Ole Gunnaras Solskjaeras (%p01865) būdamas 34-erių metų dėl nuolatinių kelio problemų oficialiai paskelbė apie profesionalaus futbolininko karjeros pabaigą.

„Norėčiau padėkoti vyriausiajam treneriui Serui Aleksui Fergusonui, trenerių ir medikų štabui bei be abejo visiems sirgaliams, kurie mane palaikė per mano ilgą karjerą, - Jie buvo tiesiog fantastiški ir įkvėpė mane, kai buvau traumuotas“.

„Būtent sirgalių ir viso klubo personalo palaikymas tuo momentu suteikė man papildomų jėgų vėl sugrįžti į aikštę. Didžiuojuosi, kad vienuolika savo karjeros metų atidaviau tokiam klubui kaip „Manchester United“, bei manyje yra išlikę labai daug gerų atsiminimų“.

Puolėjas iš Norvegijos Anglijos „Premier“ lygos „Man Utd“ klubą papildė 1996-aisiais metais iš tėvynės „Molde“ ekipos. Su „Man Utd“ jis šešis kartus laimėjo Anglijos pirmenybes, du kartus triumfavo Futbolo Asociacijos (FA) Taurės turnyre, o legendiniame 1999-ųjų metų sezone po jo pergalingo įvarčio paskutinę minutę prieš vokiečių Miuncheno „%c00001“ klubą jis atnešė „raudoniesiems velniams“ stipriausio Europos turnyro taurę.

Iš viso O.G.Solksjaeras „Man Utd“ gretose sužaidė 235-eriose lygos varžybose ir pelnė 91 įvartį. Jo paskutinės rungtynės A.Fergusono treniruojamoje komandoje įvyko šių metų birželio mėnesį, kai pasirodęs po keitimo jis vis dėlto nesugebėjo su „Man Utd“ iškovoti savo trečiojo FA Taurės aukso medalio, kadangi „United“ finale rezultatu 1-0 turėjo pripažinti pastarųjų metų aršiausio priešo Londono „%c00042“ ekipos pranašumą.

Nors ir baigęs karjerą, žaidėjas, dar vadinamas „žudiku kūdikio veidu“, nepaliks futbolo ir liks „Man Utd“ klubo trenerių štabe, bei dirbs su daugiau nei du dešimtmečius „raudonųjų velnių“ ekipą treniruojančiu strategu iš Škotijos A.Fergusonu.

„Baigti profesionalią futbolininko karjerą yra labai liūdna bet kuriam, - teigė vyriausiasis „Man Utd“ klubo treneris A.Fergusonas. – Ole Gunnaro Solskjaero atveju, jis turėjo fantastiškus 11metų. Ole per savo karjerą pasiekė visko, ko tik gali trokšti bet kuris žaidėjas. Jis buvo puikus „Man Utd“ klubo žaidėjas ir išliko tikru profesionalu, nes jo manieros teikia pavyzdį kitiems. Ole veikiausiai turėtų taip pat tapti ir puikiu treneriu“.

O.G.Solskjaeras Norvegijos nacionalinei rinktinei atstovavo 67 kartus, įmušė 23 įvarčius, bei su komanda dalyvavo 1998 metų Pasaulio čempionate Prancūzijoje ir 2000 metų Europos čempionate Olandijoje ir Belgijoje.

Egilas Olsenas, kuris treniravo futbolininką rinktinėje įvertindamas jo talentą, sakė: „Jis nėra labai greitas, stiprus arba gerai kovojantis antrajame aukšte. Kuo jis skyrėsi nuo kitų puolėjų buvo tai, kad jis mokėjo nuostabiai užbaigti atakas. Ole beveik visada įmušdavo kai turėdavo bent menkiausią progą ir jis buvo visada toje pozicijoje, kur yra kamuolys“.

Dabartinis Norvegijos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Age Hareide`as, kuris buvo O.G.Solksjaero treneriu ir „Molde“ klube, teigė: „Jis yra vienas nuostabiausių žmonių, su kuriuo man kada nors yra tekę dirbti. Yra labai graudu, kai karjera artėja link pabaigos, bet Ole Gunnaras turi apie daug ką prisiminti. Niekados negalvojau, kad jis įmuš pergalingą įvartį 1999 metų UEFA Čempionų Lygos finale. Jis yra fantastiškas futbolininkas, bet kaip asmenybę aš jį kuo puikiausiai suprantu. Tokį kelią, kurį jis nuėjo, yra pavyzdys kitiems žaidėjams“.

Norvegijos rinktinės vartininkas Thomas Myhre tiki, kad istorija prisimins Ole kaip tikrą šios šalies visų laikų nacionalinį didvyrį. „Nėra jokių abejonių, kad Ole yra visų geriausiai žinomas futbolininkas Norvegijos futbolo istorijoje. Jis yra labai geras žaidėjas, bet taip pat nesėkmingas dėl nuolatinių traumų. Kai jo nusivylimas dėl paskelbtos karjeros pabaigos nutils, jis supras, kad jis turėjo nepaprastą futbolininko karjerą“.