Užgeso A.Puertos gyvybė © Eurofootball.lt
Visą futbolo pasaulį sukrėtė skaudi netektis - antradienį popiet ligoninėje mirė talentingas "%c00107" klubo saugas Antonio Puerta (%p05067).

22 metų Ispanijos nacionalinės rinktinės narys šeštadienio "La Ligos" pirmenybių dvikovoje su "Getafe" bėgdamas į savo aikštės pusę netikėtai prarado sąmonę. Komandos draugai ir medikai suskubo suteikti jam pirmąją pagalbą bei neleido užspringti liežuviu.

Nors A.Puerta netrukus atsigavo ir aikštę paliko pats, rūbinėje visa tai pasikartojo ir, sustojus širdžiai, gydytojams teko atlikti dirbtinį kvėpavimą.

Intensyvios terapijos skyriuje paguldyto ispano būklė iš pradžių stabilizavosi, tačiau vėliau smarkiai pablogėjo, o antradienį bejėgiams medikams teliko konstatuoti mirtį.

"Sevilla" klubas šiandien turėjo žaisti UEFA Čempionų lygos trečiojo kvalifikacinio etapo atsakomąsias rungtynes išvykoje su Atėnų AEK, bet dėl šio tragiško įvykio mačas buvo nukeltas į pirmadienį.

Visi komandos nariai tuoj pat grįžo į Seviliją tam, jog sunkią netekties valandą išreikštų užuojautą mirusiojo šeimos nariams bei draugei, kuri kitą mėnesį turėtų pagimdyti A.Puertos kūdikį.

Kito Ispanijos čempionato turo rungtynės bus pradėtos tylos minute.