"Juventus" sezoną pradėjo triuškinančia pergale © Eurofootball.lt
Naujasis “Serie A” sezonas šeštadienį prasidėjo dvejomis rungtynėmis. Vienose iš jų „Juventus“ įrodė, kad šiemet klubas surinkęs stiprią komandą, sutriuškinę „Livorno“ ekipą, tuo tarpu „Lazio“ turėjo sunkumų žaisdami namuose prieš „Torino“ ir rungtynės baigėsi lygiosiomis.

„Juventus“ klubas namuose rezultatu 5-1 sutriuškino „Livorno“ ekipą. Komandą į pergalę vedė šios ekipos puolėjų duetas – Davidas Trezeguet ir Vincenzo Iaquinta. Pirmasis pelnė „hattrick‘ą“, o antrasis pasižymėjo dvejais įvarčiais.

Pirmasis įvartis buvo įmuštas 29 minutę. Alessandro Del Piero pakėlė kampinį prie svečių vartų ir niekieno neprižiūrimas Davidas Trezeguet galva pasiuntė kamuolį į vartus. Tuo tarpu kiti įvarčiai skriejo antrojoje rungtynių pusėje. 71 minutę „Livorno“ gynėjas Alessandro Grandoni savo komandos baudos aikštelėje pargriovė varžovą Vincenzo Iaquintą ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į svečių vartus. Jo realizuoti atsistojo pats pargriautasis Iaquinta ir taikliu smūgiu nuginklavo varžovų vartininką.

Trečiajį „Juventus“ įvartį lydėjo sėkmė. Pavelas Nedvedas smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų ir kamuolys atsimušė nuo Vincenzo Iaquinta į vartus. Rezultatas tapo 3-0. Vos po minutės Vincenzo Iaquinta perdavė kamuolį Davidui Trezeguet, kuris dar kartą įveikė „Livorno“ vartininką. 92 minutę Davidas Trezeguet, padedamas Antonio Nocerino, sugebėjo įmušti trečiajį savo ir penktajį komandos įvartį.

„Livorno“ dar sugebėjo įmušti paguodos įvartį 94 minutę, kuomet tolimu smūgiu pasižymėjo Massimo Loviso.

Tuo tarpu traumų kamuojamas „Lazio“ namuose nesugebėjo įveikti „Torino“ ekipos. Susitikimas tarp komandų baigėsi rezultatu 2-2.

Į priekį pirmieji rungtynėse išsiveržė svečiai. „Lazio“ vartininkas Marcas Ballotta išėjo šiek tiek toliau nuo vartų ir tai pastebėjęs „Torino“ puolėjas Alessandro Rosina pasinaudojo varžovo klaida ir permetė per jį kamuolį į vartus.

Visgi 56 minutę „Lazio“ ekipa sugebėjo išlyginti rezultatą. Gaby Mundigayi skersuotas kamuolys pasiekė Goraną Pandevą, o šis taikliai smūgiavo į vartus. Po penkių minučių „Lazio“ jau buvo priekyje – Tommaso Rocchi pergudravo savo varžovą Gianluca Comotto ir smūgiu palei žemę pelnė antrajį komandos įvartį.

Tačiau „Torino“ nepasidavė ir jau po septynių minučių atstatė rungtynėse pusiausvyrą. „Torino“ komandos narys Tommaso Vailatti „Lazio“ ginybos buvo paliktas laisvas ir smūgiu galva išplėšė savo komandai lygiasias. Rungtynes „Torino“ turėjo baigti dešimtyje, kadangi už kamuolio nuspirimą po švilpuko raudoną kortelę gavo Gianluca Comotto.

Šeštadienio rungtynių rezultatai:

"%c00038" 5 - 1 "%c00213"
28' [1 - 0] David Trezeguet
71' [2 - 0] Vincenzo Iaquinta (11m)
85' [3 - 0] Vincenzo Iaquinta
86' [4 - 0] David Trezeguet
90' [5 - 0] David Trezeguet
90' [5 - 1] Massimo Loviso

"%c00019" 2 - 2 "%c00251"
34' [0 - 1] Alessandro Rosina
56' [1 - 1] Goran Pandev
61' [2 - 1] Tommaso Rocchi
68' [2 - 2] Tommaso Vailatti

85' iš aikštės išvarytas Gianluca Comotto ("Torino")

Turnyrinė lentelė: