"Vėtra" turėjo pripažinti "Kauno" pranašumą © Eurofootball.lt
Centrinėse Lietuvos čempionato 25 turo rungtynėse Vilniaus "Vėtra" namuose priemė pirmenybių lyderį "Kauną" ir patyrė apmaudžią nesėkmę minimalia persvara rezultatu 0-1. Vienintelį rungtynių įvartį kauniečiams įmušė Rafaelis Ledesma likus penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos.

Vilniaus "Vėtros" stadionas, 850 žiūrovų
Teisėjas - Saulius Atmanavičius
"%c00123" 0 - 1 "%c00030"
85' [0 - 1] Rafael Ledesma

"Vėtra": Kozyrev; A.Jankauskas (74' Kijanskas), Cvetanovski, Skerla, Butrimavičius; Šernas, Božinovski, Milošeski, E.Juška; Malinin (68' V.Stankevičius), V.Kvaratskhelia (54' Vėževičius)

"Kaunas": Kello; Manchkava, Radžius, Bagužis, Činikas; Barevičius (76' Kunevičius), Screpis, Kvaratskhelia, Pehlič (46' Mendy); Ledesma (88' Rimkevičius), Grigalevičius

Startinėje "Vėtros" sudėtyje įvyko nemažai pasikeitimų – vartuose rungtyniavo Stanislavas Kozyrevas, gynybos viduryje debiutavo Gjoko Cvetanovskis, o dešiniajame gynybos krašte teko žaisti saugui Gediminui Butrimavičiui.

"Kauno" gretose vėl žaidė po traumos atsigavęs Marius Činikas ir dėl diskvalifikacijos rungtynes prieš "Atlantą" praleidęs Givi Kvaratskhelia, startinėje sudėtyje pasirodė ir Edinas Pehličius.

"Vėtra" aktyviau pradėjo susitikimą, tačiau nepaisant kelių pavojingų perdavimų ir poros kampinių susikurti pavojingesnės progos nesugebėjo. "Kaunas" po truputį įsižaidė ir S.Kozyrevui teko staigiai išbėgti vartų aplenkiant Mindaugą Grigalevičių, o po Rafaelio Ledesma smūgio iš baudos aikštelės prieigų "Vėtros" vartininkas užtikrintai sugavo kamuolį.

21 minutę po kampinio galva į "Vėtros" vartus nepataikė Givis Kvaratskhelia, o netrukus kitoje aikštės pusėje G.Butrimavičius įveikė du varžovų gynėjus ir prasiveržęs dešiniu kraštu atmetė kamuolį Dejanui Milošeskiui, tačiau šeimininkų kapitonas iš maždaug 18 metrų smūgiavo pro šalį.

Kėlinio viduryje po R.Ledesma perdavimo šansą turėjo "Kauno" gynėjas Nukris Manchkava, tačiau jo iš aštraus kampo smūgiuotas kamuolys prariedėjo šalia virpsto. "Vėtros" atsakomojoje atakoje po Egidijaus Juškos perdavimo iš krašto vartininkas Marianas Kello vos nepasiuntė kamuolio į savo vartus, tačiau šiaip ne taip sugraibė kamuolį.

"Kaunas" vis dažniau rengė pavojingus išpuolius ir 31 minutę R.Ledesma baudos smūgį kumščiais atrėmė S.Kozyrevas, vėliau iš 12 metrų į vartus nepataikė Edinas Pehličius, kuris netrukus dar po perdavimo iš krašto sugebėjo iššokti aukščiau už Algį Jankauską, bet galva mušė pro šalį.

Prieš pat pertrauką kiek sėkmingiau sužaidė "Vėtra", bet po vieno D.Milošeskio baudos smūgio vartininkas sugebėjo apsiginti, o po kitos standartinės situacijos laimę iš toli pabandęs Darvydas Šernas smūgiavo nesėkmingai.

Antrajame kėlinyje "Kauno" gretose pasirodė senegalietis Pascalis Mendy, kurio reidai dešiniajame krašte dažnai kėlė problemų "Vėtros" gynybai. Kėlinio pradžioje nepavyko įmušti R.Ledesmai, o netrukus P.Mendy prasiveržęs kraštu smūgiavo į vartus ir kamuolį atremti teko S.Kozyrevui.

Sužaidus apie valandą neįprastai neapdairiai sužaidus "Vėtros" gynėjui Andriui Skerlai "Kauno" senegalietis P.Mendy turėjo dar vieną progą, bet ir dar kartą nesugebėjo nuginkluoti S.Kozyrevo, o svečių atakoms tęsiantis po poros minučių iš maždaug 11 metrų šalia virpsto smūgiavo R.Ledesma.

68 minutę "Vėtra" taip pat surengė pavojingą išpuolį, bet po E.Juškos prasiveržimo ir aštraus perdavimo D.Milošeskiui nepavyko pasiekti kamuolio.

Kova darėsi vis labiau intensyvesnė ir artėjant paskutiniam rungtynių ketvirčiui įtampa vis augo. 79 minutę po M.Grigalevičiaus smūgio S.Kozyrevas didesnio vargo neturėjo, tačiau iki susitikimo pabaigos likus penkioms minutėms "Kaunui" vis tik pavyko pasižymėti.

"Kaunas" uždirbo baudos smūgį apie 22 metrus nuo vartų ir neužtikrintai sužaidus vartininkui S.Kozyrevui kauniečių puolėjas R.Ledesma tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą – 1-0 svečių naudai.

Geriausią progą išlyginti rezultatą 88 minutę turėjo Robertas Vėževičius, bet jam po Vitalio Stankevičiaus perdavimo smūgiu galva nepavyko tiksliai nukreipti kamuolio į vartus.

"Vėtra" visomis pajėgomis metėsi į puolimą, bet nei iš vienos standartinės situacijos nieko konkretesnio išpešti nepavyko. "Kaunas" išlaikė minimalią persvarą ir nugalėjo rezultatu 1-0.