24-ojo "A lygos" turo apžvalga © Eurofootball.lt
"A lygoje" bus sužaistos ketverios 24 turo rungtynės. Šeštadienį "Šiauliai" egzaminuos "Šilutės" futbolininkus, "Interas" pasistengs atimti taškus iš "Vilniaus" klubo, o Vilniaus derbyje susikaus jau trejas rungtynes iš eilės taškų neiškovojanti "Vėtra" ir tvirtai į "Kauno" atlapus įsikabinęs "Žalgiris". Tuo tarpu sekmadienį čempionato lyderis "Kauno" klubas namuose priims ant bangos rungtyniaujantį "Atlantą". Dėl dalyvavimo UEFA Taurės varžybose "Ekranas" ir "Sūduva" nerungtyniaus.

Šeštadienis, 18:00
Šiaulių miesto savivaldybės stadionas
Šiaulių "Šiauliai" – Šilutės "Šilutė"

Banguotai pastaruoju metu rungtyniaujanti "Šiaulių" ekipa sieks namuose įveikti "Šilutę" – taip nudžiuginti savo ekipos aistruolius bei iškovoti tris svarbius taškus stengiantis išsaugoti septintąją vietą.

Abu klubai trečiadienį turėjo sunkias rungtynes LFF taurėje, futbolininkams teko žaisti pratęsimus. Tačiau geresnės nuotaikos po tų mačų turėtų būti "Šiaulių" stovykloje, kadangi jiems pavyko iškovoti kelialapį į kitą etapą, o šilutiškiams apmaudžiai, po 11 metrų baudinių serijos teko pasitraukti.

Visgi, kaip rodo praeito ir šio sezono pirmos pusės rezultatai, pamario ekipa nėra parankus varžovas "Šiauliams", kadangi per paskutinius 6 komandų susitikimus "A lygoje" tris kartus pergalę šventė šilutiškiai, du kartus saulės miesto komandos futbolininkai, kartą rungtynės baigėsi taikiai.

Mače su pamario komanda "Šiauliams" vis dar negalės padėti traumuoti puolėjas Vaidas Viktoravičius ir gynėjas Andrejus Oriolas, sunkiai sekasi atsigauti saugui Mandinho, paskutinėse "A lygos" rungtynėse prieš "Vilnių" nesunkią traumą patyrė ir Gediminas Butavičius. Dėl 6 geltonos kortelės rungtynes praleis Vaidas Šilėnas.

"Šiaulius" kaip "Atlanto" vienuolikę kamuoja progų realizacijos problema.

"Šilutės" gretose dėl diskvalifikacijos neišvysime vieno komandos lyderių Mariaus Bezykornovo.

"Komandoje nuotaikos optimistinės. Optimistiškai žiūrim į priekį. Su kiekvienu varžovu reikia žaisti",- prieš mačą kalbėjo "Šilutės" trenerio asistentas Rimas Čeliauskas.

"Varžovų komanda pakilime - visgi laimėjo paskutines rungtynes",- pridūrė treneris.

Šeštadienis, 18:00
Vilniaus, "Žalgirio" stadionas
Visagino "Interas" – Vilniaus "Vilnius"

"Intero" klubui šios rungtynės gana palankus laikas sutelkti visas jėgas ir pradėti rinkti taškus, reikalingus norint pakilti iš "A lygos" turnyrinės lentelės dugno.

Visagino komandos gretose nerungtyniaus traumas besigydantys puolėjas Povilas Krasnovskis ir gynėjas Marius Stanaitis, nesunkiai susižeidęs Aleksandras Osipovičius, todėl abejojama, ar jis taip pat galės padėti.

Visagino "Intero" vyriausiasis treneris Ivanas Švabovičius paklaustas apie vasaros metu ekipą papildžiusių futbolininkų naudą komandai kalbėjo: "Po trejų rungtynių būtų sunku kažką vertinti. Komandai naudingas turėtų būti puolėjas Suliko Kakabadze, tačiau detaliau vertinti bus galima po mėnesio."

Kaip žinoma, ne geriausius laikus išgyvenantį "Vilniaus" klubą kamuojanti finansinė krizė atsiliepia ir rezultatams – viena Lietuvos čempionato lyderių buvusi sostinės komanda nusmuko iki 5 vietos.

Taip pat komandą paliko ne vienas žaidėjas, dar keletą išvykę į peržiūras, tad į jų vietą stojo jaunimas.

Tačiau "Intero strategas nemano, jog tai palengvinai jo vadovaujamos ekipos futbolininkams užduotį, galbūt net atvirkščiai.

""Vilnius" turi daug talentingo jaunimo, kuris į aikštę išbėgs su didele motyvacija. Tad sunku pasakyti, ar žaisti prieš jaunuosius žaidėjus su motyvacija yra lengviau negu senuosius be motyvacijos",- kalbėjo "Intero" strategas.

Šeštadienis, 19:00
Vilniaus "Vėtros" stadionas
Vilniaus "Vėtra" – Vilniaus "Žalgiris"

Per pastarąsias trejas rungtynes nė taško neiškovojusi "Vėtros" vienuolikė Vilniaus derbyje kovos su sėkmingai rungtyniaujančiu "Žalgiriu".

Šiame sezone ekipos susitiko jau du kartus, kartą namuose pergalę minimalia persvara šventė "Žalgirio" klubas, sykį komandos išsiskyrė taikiai rezultatu 1-1.

"Žalgirio" ekipos vyriausiasis treneris Arminas Narbekovas pastarosiose dvejose vietoje Valerijaus Mižigurskio į aikštę išleido naujoką Janą Kožiaką, kurį antrajame kėlinyje pakeisdavo taip pat naujas veidas komandoje Cvetanas Čurlinovas.

Žalgiriečių trenerio asistentas Mindaugas Čepas nesiryžo plačiau vertinti neseniai komandą papildžiusių puolėjų žaidimą: "Šiuo metu dar sunku vertinti. Bet kol kas galima būtų įvertinti teigiamai."

M.Čepo teigimu, visi žaidėjai šį kartą yra vyriausiojo trenerio A.Narbekovo dispozicijoje, o komanda derbiui ypatingai nenusiteikinėjo: "Eisime į aikštę kovoti, ir tiek. Kaip visada."

"Vėtra" praėjusiame ture išvykoje nugalėjo "Šilutę" rezultatu 3-1, tačiau paaiškėjus, kad rungtyniavo keturias geltonas korteles surinkęs Andrius Skerla, vilniečiams buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0-3.

Ekipoje po dar trijų prarastų taškų - nuotaikos slogios. Vilniaus komanda, įskaitant ir UEFA Intertoto taurės varžybas, patyrė jau penktą nesėkmę iš eilės, ir turnyrinėje lentelėje jau devyniais taškais atsilieka nuo penktoje vietoje esančio "Vilniaus", nors yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau.

"Vėtros" komandoje šį kartą nebus už keturias geltonas korteles diskvalifikuoto Bobio Božinovskio, tačiau prieš savo buvusį klubą jau gali rungtyniauti sunkią traumą išsigydęs gynėjas Algis Jankauskas, kuris "A lygoje" dar nesužaidė nei vieno mačo nuo tada, kai ekipai vadovauja Donatas Vencevičius.

Sekmadienis, 18:00
S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas
Kauno "FBK Kaunas" – Klaipėdos "Atlantas"

Septynerių iš eilės rungtynių nepralaimėjęs "Kaunas" namuose pasistengs nutraukti sėkmingą, keturių iš eilės "Atlanto" laimėjimų seriją (įskaitant pergalę LFF taurėje). Laikinosios sotinės futbolininkai paskutiniame ture net 4-0 sutriuškino Marijampolės "Sūduvą", o uostamiesčio ekipa kiek švelnesniu rezultatu 3-0 - "Interą".

Per pastaruosius du sezonus tarpusavio dvikovose klaipėdiečiai pergalės skonį juto tik kartą, o kauniečiai net 4 sykius.

"Kauno" klubą praretinusios traumos, dėl kurių nežais Marius Činikas, Vygantas Zubavičius, Yanko Valkanovas, neaišku, ar į aikštę galės išbėgti Arkadiušas Klimekas, Edinas Pehličius, vienas rezultatyviausių klubo žaidėjų Rafaelis Ledesma. Šiose rungtynėse "Kauno" gretose tikrai neišvysime diskvalifikuoto saugo Givi Kvaratskhelia ir puolėjo Artūro Rimkevičiaus.

Kaip teigė laikinosios sostinės klubo vyriausiasis treneris Artūras Ramoška, šiame mače dėl pagrindinės sudėties futbolininkų traumų savo sugebėjimus ir potencialą galės parodyti mažiau laiko aikštėje praleidžiantys žaidėjai.

"Išleistieji vietoje traumuotų galės parodyti, kad gali rungtyniauti pagrindinėje sudėtyje",- teigė strategas.

"Po vasaros pertraukėlės "Atlanto" klubas atrodo gana galingai. Komanda pasipildė pora neblogų žaidėjų iš Kroatijos",- apie savo būsimus varžovus atsiliepė A.Ramoška.

"Tikslas kaip visada laimėti ir iškovoti tris taškus",- pridūrė treneris.

Verta paminėti, kad šį sezoną čempionų titulą ginančio klubo gretose nors sykį pasižymėjo net 13 futbolininkų

Klaipėdos ekipoje netekčių kur kas mažiau - dėl traumos nežais puolėjas Luka Aničičius, tik pusėje treniruotės dalyvavo saugas Mateo Siličius, dėl diskvalifikacijos šį mačą praleis Ivo Begičius.

Sėkmingai pastaruoju metu žaidžiantiems "Atlanto" klubo futbolininkams šiose rungtynėse trenerių keliamas tikslas – nepralaimėti.

"Šiuo metu komandos tikslai, kaip ir prieš sezoną, kabintis į šeštą vietą. Rodos juos įgyvendinti visai realu",- kalbėjo "Atlanto" treneris Rimantas Žvingilas.

Paklaustas apie klubą papildžiusių legionierių žaidimą, R.Žvingilas atsakė, jog naujai įsigyti futbolininkai sustiprino komandą, tačiau progų realizacija vis dar išlieka komandos problema.