"Lazio" įsigijo Argentinos rinktinės vartininką © Eurofootball.lt
Romos "%c00019" klubas rado kuo pakeisti karjerą baigusį legendinį Angelo Peruzzi - naujuoju Italijos sostinės ekipos vartų sargu taps Buenos Airių "%c00279" ir Argentinos rinktinės vartininkas Juanas Pablo Carrizo (%p05273).

"Lazio" jau ilgai ieškojo žaidėjo, galinčio užimti po praėjusio sezono iš profesionalaus futbolo pasitraukusio Angelo Peruzzi vietą, ir po daugiau nei mėnesio gandų ir spėlionių su klubu penkerių metų sutartį pasirašė 23 metų J.P.Carrizo.

"River Plate" treneris Danielis Passarella ir klubo vadovai nenorėjo paleisti savo pagrindinio vartininko, tačiau žaidėjas rodė didelį norą persikelti į Italiją ir galų gale buvo sutarta dėl 7.5 milijono eurų išpirkos sumos.

"Carrizo jau "Lazio" žaidėjas. Nenorėjau jo parduoti, bet negalėjau nieko padaryti, nes jis norėjo išvykti", - pripažino "River Plate" generalinis direktorius Jose Maria Aguilaras.

J.Carrizo taip pat aktyviai domėjosi "Zaragoza", jis buvo siejamas ir su tokiais klubais kaip Miuncheno "Bayer", "Man Utd", "Man City", tačiau kovą dėl žaidėjo laimėjo kitą sezoną Čempionų lygoje rungtyniausiantis Italijos klubas.

"Norėjau "Lazio" ir "Lazio" norėjo manęs. Tai jie parodė dalyvaudami ilgose ir sudėtingose derybose. Dabar pasistengsiu atpirkti jų parodytą pasitikėjimą", - sakė apie perėjimą pats futbolininkas.

"Lazio" prezidentas Claudio Lotito pareiškė, kad J.P.Carrizo įsigijimas yra labai svarbus jo komandai: "Vartininkas yra labai svarbus mūsų strategijai. Po Peruzzi pasitraukimo mums reikėjo naujo vartų sargo, kuris būtų patikimas ir duotų vilčių ateičiai. Tiesa, jei toliau norėsime ką nors pirkti teks apsvarstyti žaidėjų pardavimą"

Garsiosios "River Plate" futbolo mokyklos auklėtinis J.P.Carrizo debiutavo pagrindinėje komandoje 2006 metų sausį ir klube iš viso sužaidė 42 rungtynes.

Šių metų balandį vartininkas jau debiutavo Argentinos rinktinėje susisitikime prieš Čilę, o neseniai vykusiame Copa America turnyre buvo atsarginis vartininkas po patyrusio 34 metų vartų sargo Roberto Abbondanzieri.

"Lazio" komandoje jis prisijungė prie dviejų tėvynainių - saugo Cristiano Ledesma bei kito naujoko gynėjo Lionelio Scaloni.

Vasarą Romos klubą taip pat jau papildė serbų gynėjas Aleksandras Kolarovas, prancūzų saugas Mouradas Meghni ir puolėjas Simone Del Nero, o komandą paliko vartininkas Matteo Sereni, čilietis saugas Luisas Jimenezas, ir "Parma" klubui paskolintas puolėjas Simone Inzaghi.