"Fulham" gretas sustiprino D.Healy ir P.Konchesky © Eurofootball.lt
Praėjusį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje tik 16-ąją vietą užėmęs Londono „%c00044“ klubas intensyviai stiprina savo komandą. Penktadienį ekipos gretas papildė iš žemesnės „Championship“ lygos iškritusio „%c00059“ klubo puolėjas Davidas Healy (%p05265) ir iš „%c00248“ komandos atvykęs gynėjas Paulas Konchesky (%p01953).

27-erių metų Šiaurės Airijos nacionalinės rinktinės atakų lyderis D.Healey į „Fulham“ perėjo už maždaug 1,5 milijonų svarų sterlingų sumą ir su naujuoju klubu pasirašė ketverių metų kontraktą, galiosiantį iki 2011-ųjų metų.

Buvęs „%c00040“ ir „Preston“ klubų žaidėjas tapo jau ketvirtuojuiš Šiaurės Airijos įsigytu žaidėju, kurį į komandą prisiviliojo buvęs šio rinktinės vyriausiasis treneris Lawrie Sanchezas.

„Fulham“ ekipą kiek anksčiau papildė saugai iš Šiaurės Airijos Aaronas Hughesas ir Stevenas Davisas, įsigyti iš Birmingemo „%c00049“ vienuolikės, bei gynėjas Chrisas Bairdas, nusipirktas iš „%c00260“ klubo.

„Per pastaruosius keletą metų Davidas sugeba demonstruoti puikius puolėjo įgūdžius aukščiausiame lygyje, ir esu įsitikinęs, kad tą jis darys ir rungtyniaudamas „Fulham“ komandoje, - teigė vyriausiasis „Fulham“ klubo treneris L.Sanchezas.

Atstovaudamas Šiaurės Airijos rinktinei jis per 59-erias varžybas sugebėjo varžovų vartininkus nuginkluoti net 29 kartus. Labiausiai žaidėjas sužibėjo 2008 metų Europos čempionato F grupės atrankos rungtynėse su Ispanija, kur pelnydamas „hat-tricką“ sugebėjo padovanoti savo komandai pergalę rezultatu 3-2.

„Puikiai pažįstu Lawrie Sanchezą, ir per jo vadovavimo laikotarpį Šiaurės Airijos rinktinėje jis labai stipriai mane palaikė, taigi su nekantrumu laukiu kuo greičiau pradėti su juo darbą Anglijos „Premier“ lygoje, - sakė D.Healy.

„Fulham“ savo ekipą taip pat pastiprino ir gynėju P.Konchesky, kurį įsigijo iš Londono „West Ham“ klubo už 3,25 milijonų svarų sterlingų sumą bei su juo taip pat pasirašė ketverių metų sutartį.

26-erių metų futbolininkas du kartus rungtyniavo Anglijos nacionalinėje rinktinėje - jo debiutas įvyko 2003 metais mače su Australija. Per dvejus sezonus praleistus „West Ham“ komandoje per 59-erias „Premier“ lygos rungtynes jis įmušė vieną įvartį.

„Jam tik 26 metai, taigi Paulo geriausi laikai yra priešakyje kartu su „Fulham“ ekipa, - komentavo strategas L.Sanchezas. – Atstovaudamas Anglijai jis atskleidė, kokio kalibro gynėjas jis yra, taigi mūsų komandai Paulas atneš patirties įgytos „Premier“ lygoje“.

P.Konchesky taip pat rungtyniavo Londono „%c00043“ komandoje, kurioje sužaidė 169-erias varžybas. 2005-aisiais metais jį už maždaug 1,5 milijonų svarų sumą įsigijo „West Ham“ ekipa. Pirmasis sezonas „Upton Park“ jam buvo labai sėkmingas, tačiau praėjusiame jis aikštėje pasirodydavo labai retai.

„Kai sužinojau, kad „Fulham“ išreiškia susidomėjimą manimi, be galo apsidžiaugiau, - teigė P.Konchesky. – Buvau nustebintas dėl to, ką pasakė treneris L.Sanchezas, taigi nebuvo sunku priimti sprendimą dėl persikėlimo į kitą Londono komandą“.