R.Carrollas rungtyniaus "Rangers" klube © Eurofootball.lt
Škotijos “Premier” lygos Glazgo „%c00121“ klubas ir toliau stiprina savo komandos sudėtį ateinančiam sezonui, pasirašydamas vienerių metų kontraktą su Šiaurės Airijos nacionalinės rinktinės vartininku Roy`umi Carrollu (%p01871).

29-erių metų vartų sargas, kuris tapo laisvuoju agentu po to, kai jo paslaugų po praėjusio sezono atsisakė Anglijos „Premier“ lygoje 15-ąją vietą užėmęs Londono „%c00248“ klubas. R.Carrollas buvo patenkintas, kad perėjo į savo vaikystėje palaikomą komandą.

„Man tai fantastiška galimybė ir aš neturėjau jokių dvejonių, kai man buvo pateiktas pasiūlymas, - teigė šiaurės airis. – Nėra jokių paslapčių, jog esu „Rangers“ klubo fanas, taigi man tai yra lyg mažytis svajonės išsipildymas“.

R.Carrollas savo profesionalaus vartininko karjerą pradėjo1995 metais „Hull City“ komandoje, o po dviejų metų perėjo į Mančesterio priemiesčio %c00261“ ekipą, kurioje sužaidė 136-erias rungtynes. Kita jo karjeros pakopa buvo „%c00040“ klubas, ir Sero Alekso Fergusono komandoje jis praleidęs keturis sezonus nuo 2001 iki 2005 metų sužaidė 49 varžybose. Pastaruosius dvejus metus jis vilkėjo „West Ham“ ekipos marškinėlius.

R.Carrollas „Rangers“ komandoje dėl pagrindinės vietos startinėje komandos sudėtyje varžysis su Allanu McGregoru ir Graeme`u Smithu.

„Reindžerių“ klubo vyriausiasis treneris Valteris Smithas, kuris dirbo kartu su R.Carrollu būdamas „Man Utd“ stratego A.Fergusono asistentu, nepaneigė, kad kova dėl teisės vadintis pagrindiniu komandos vartininku tikrai bus arši.

„Pažįstu Roy`ų nuo tada, kai dirbau „Man Utd“ komandoje, bei žinau jo sugebėjimus, - sakė W.Smithas. – Sakau, kad mums reikia stiprinti komandos sudėtį ir dabar mes turėsime galimybę grožėtis vartininkų dvikova“.

2006-2007 metų sezone „Rangers“ klubas Škotijos „Premier“ lygos čempionate užėmė 2-ąją vietą ir kovas UEFA Čempionų Lygoje pradės nuo antrojo kvalifikacijos etapo, kur susitiks su Juodkalnijos „Zeta“ ekipa arba Lietuvos čempionu FBK „%c00030” klubu.