Copa America:Urugvajus ir Brazilija užtikrintai žengia į pusfinalį © Eurofootball.lt
Šeštadienio vakare Amerikos žemyno taurės (Copa America) turnyre buvo sužaisti du ketvirtfinalio mačai. Čempionato šeimininkai Venesuela triuškinamai nusileido Urugvajui, o Brazilija „sumindė“ Čilės rinktinę.

Šiek tiek anksčiau prasidėjusiose rungtynėse, A grupės nugalėtoja, šeimininkė Venesuela susitiko su toje pačioje grupėje ne itin užtikrintą futbolą demonstravusią Urugvajaus rinktine. Artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos kirto ir pirmasis susitikimo įvartis.

38-ąją minutę Urugvajaus saugas Maximiliano Pereira atliko ilgą perdavimą į priekį, kur gynyboje suklydo Venesuelos gynėjas Alejandro Chichero, o tuo puikiai pasinaudojęs puolėjas Diego Forlanas tiksliu pažeme smūgiu nuginklavo vartininką Renny Vega. Tai buvo jau 13 jo įvartis per 39 varžybas rinktinėje.

Tačiau Venesuela taip anksti nesiruošė kelti baltos vėliavos ir po trijų minučių po Juano Arangos baudos smūgio iš maždaug 25 metrų kamuolys rikošetu įskriejo į vartus, suklaidindamas Urugvajaus vartų sargą Fabianą Carini.

Antrajame kėlinyje sužaidus apie 20 minučių Urugvajus vėl išsiveržė į priekį, kai saugas Pablo Garcia kaire koja iš 25 metrų pasiuntė kamuolį į tinklą. Iki rungtynių pabaigos likus trims minutėms Urugvajus galutinai palaužė Venesuelos pasipriešinimą, kai po D.Forlano perdavimo pasižymėjo Cristianas Rodriguezas. Jau per teisėjo pridėtą laiką pats D.Forlanas ir padėjo tašką šiame mače: 4-1.

Kitose varžybose čempionų titulą ginanti Brazilija, kuri B grupėje užėmė 2-ąją vietą, susitiko su tos pačios grupės trečioje pozicijoje likusia Čilės vienuolike. Čia rungtynės vyko audringai. Jau 15-ąją minutę brazilus į priekį išvedė į Leverkuzeno „Bayer“ klubą persikėlęs gynėjas Juanas, kuris po pakelto kampinio pergudravo Čilės gynėjus ir taikliai mušė galva.

Po šešių minučių praėjusį sezoną Londono „Arsenal“ nuomoje praleidęs puolėjas Julio Baptista padvigubino savo komandos pranašumą, o rezultatyviausias šio turnyro futbolininkas, Madrido „Real“ puolėjas Robinho 28-tą minutę įmušė dar vieną įvartį.

Patį geriausią šansą Čilės komandoje pirmajame kėlinyje turėjo saugas Markas Gonzalezas, po kurio „šūvio“ brazilai galėjo kiek lengviau atsipūsti, kadangi kamuolys tik sudrebino vartų skersinį. Žaidėjai į pertrauką išėjo ilsėtis rezultatui esant 3-0.

Antrajame kėlinyje sužaidus 6 minutes brazilai pelnė ir ketvirtą įvartį, kai po Gilberto perdavimo iš krašto taikliai į tolimąjį vartų kampą mušė 6-ąjį įvartį Copa America turnyre pelnęs Robinho.

69-ąją minutę po tikslaus Brazilijos rinktinės saugo Josue smūgio rezultatas tapo jau nepadorus: 5-0. Vis dėlto Čilei pavyko įmušti paguodos įvartį, kai 76-ąją minutę kapitonas Humberto Suazo perėmė kamuolį iš Gilberto ir efektingai permetė kamuolį per Brazilijos vartų sargą Doni. Bet brazilai nenusiramino ik tol, kol 86-ąją minutę Maskvos CSKA puolėjas Vagner Love`as sienele susižaidęs su Elano įmušė šeštąjį įvarčio.

Ketvirtfinalio rezultatai:

Venesuela 1 – 4 Urugvajus
38‘ [0 – 1] Diego Forlan
41‘ [1 – 1] Juan Arango
65‘ [1 – 2] Pablo Garcia
87‘ [1 – 3] Cristian Rodriguez
90‘+2 [1 – 4] Diego Forlan

Brazilija 6 – 1 Čilė
15‘ [1 – 0] Juan
21‘ [2 – 0] Julio Baptista
28‘ [3 – 0] Robinho
51‘ [4 – 0] Robinho
69‘ [5 – 0] Josue
76‘ [5 – 1] Humberto Suazo
86‘ [6 – 1] Vagner Love