"Atletico" nemažina apsukų žaidėjų turguje © Eurofootball.lt
Madrido „Atletico“ patvirtino įsigijusi anksčiau ekipoje rungtyniavusį buvusį „Liverpool“ saugą Luisą Garcia bei Brazilijos „Santos“ klubui atstovavusį saugą Cleberį Santaną.

Septintoje vietoje praėjusį sezoną „Primera“ lygoje likusi ir kelialapį į Intertoto taurę iškovojusi „Atletico“ ekipa teigia, jog abu žaidėjai su klubu pasirašė trejų metų kontraktus.

Komanda neatskleidžia, kiek jai kainavo žaidėjai, tačiau Ispanijos spaudoje sklaido gandai, jog už 29-rių L.Garcia klubas sumokėjo apie 4 milijonus eurų.

Buvęs „Liverpool“ saugas spaudai buvo pristatytas antradienio vakare, tuo tarpu, kada į Madridą atvyks 26-rių Cleberis Santana, nepranešama.

Kadangi L.Garcia persikėlė į Ispanijos ekipos gretas, manoma, jog nacionalinės rinktinės puolėjas Fernando Torresas už maždaug 36 milijonų eurų sumą pereis rungtyniauti į „Liverpool“. Sklando gandai, jog ispanas jau išvykęs į Liverpulį pereiti medicininį patikrinimą.

L.Garcia žaidė „Atletico“ gretose 2002-2003 metų sezone ir per 30 lygos rungtynių pelnė 9 įvarčius, vėliau persikėlė į „Barcelona“ ekipą. Joje atakuojantis saugas praleido taip pat vos sezoną, nes žaidėją už 9 milijonus eurų 2004 metų rugpjūtį perpirko „Liverpool“ komanda.

Įvairiapusis saugas įspūdingai pasirodė pirmąjį sezoną Anglijos ekipos gretose: pelnęs 13 įvarčių tapo rezultatyviausiu žaidėju bei įmušęs kelis svarbius įvarčius svariai prisidėjo prie „Liverpool“ triumfo 2005 metų Čempionų lygoje.

Kitame sezone L.Garcia pelnė 11, o praėjusiame sezone patyrė sunkią kelio traumą, dėl kurios negalėjo rungtyniauti nuo sausio mėnesio.

Ispanijos rinktinės saugas iš viso „Liverpool“ klube sužaidė 121-erias rungtynes ir varžovų vartininkus nuginklavo 30 kartų.

Aktyviai žaidėjų turguje dalyvaujanti „Atletico“ ekipa jau įsigijo šešis naujus žaidėjus.