"Vilniaus" elgesį svarstys LFF Drausmės komitetas © Eurofootball.lt
Kaip jau skelbėme, sekmadienį Lietuvos "A lygos" tvarkaraštyje numatytos 17 turo rungtynes tarp "Šiaulių" ir "Vilniaus" neįvyko, nes į mačą neatvyko sostinės klubas. Šio elgesys bus svarstomas artimiausiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komiteto posėdyje.

Kaip praneša oficiali LFF svetainė, 2007 m. birželio 14 dieną "Vilnius" kreipėsi į LFF bei "Šiaulių" ir "Ekrano" klubus su prašymu į rezervines dienas nukelti "A lygos" dvejas čempionato rungtynes.

Tačiau rungtynių data nebuvo pakeista, nes "Šiaulių" ir "Ekrano" klubai nesutiko rungtynių perkelti į kitas dienas, o pagal LFF varžybų nuostatus rungtynės gali būti nukeliamos ar atkeliamos tik dėl UEFA varžybų arba kai iš vieno klubo į rinktinės varžybas yra pakviečiami 4 ar daugiau žaidėjų.

Tuo tarpu kaip skelbia "Šiaulių" tinklapis, komanda per 45 minutes nuo varžybų pradžios nesulaukusi varžovų surengė treniruotę.

Nors "Vilnius" sekmadienį viešame savo pareiškime teigė gavęs žodinį oponentų sutikimą nukelti rungtynes, "Šiaulių" pareiškime teigiama, jog jie nedavė nei žodinio, nei raštiško sutikimo.

"Šiauliai" taip pat pranešė, jog atsisakė vykti žaisti į komandų dublerių tarpusavio mačą, nes negavo informacijos dėl rungtynių vietos ir laiko.Be to, "Šiauliai" taip pat reikalaus atlyginti dėl neįvykusių "A lygos" rungtynių patirtus nuostolius.