"Zenit" ir "Spartak" tolsta nuo varžovų © Eurofootball.lt
Sekmadienį Rusijos „Premier“ lygos čempionate buvo sužaistos paskutinės penkerios 15-ojo turo rungtynės. Centriniame turo mače sostinės „Moskva“ nusileido Sankt-Peterburgo „Zenit“, Maskvos CSKA sužaidė lygiosiomis su „Kuban“, „Khimki“ išsiskyrė taikiai su Tomsko „Tom“, „Rubin“ kiek netikėtai įveikė Maskvos „Dinamo“, o „Spartak“ nugalėjo „Rostov“.

Sekmadienį pagrindinis dėmesys buvo sutelktas į Maskvos Eduardo Strelcovo stadioną, kur vietos „Moskva“ susikovė su čempionato lyderiais Sankt-Peterburgo „Zenit“. Pirmosiomis kėlinio minutėmis daugiau aktyvumo rodė aikštės šeimininkai, bet su laiku iniciatyvą į savo rankas perėmė svečiai.

7-ąją minutę Radeko Širlo smūgis iš toli skriejo kiek virš vartų. Ir po dviejų minučių krito pirmasis mačo įvartis: po puolėjo iš Turkijos Fatikho Tekke perdavimo kulniuku Andrejus Aršavinas atsidūrė vienas priešais vartininką Jurijų Ževnovą ir pasiuntęs kamuolį į artimąjį vartų kampą išvedė „Zenit“ į priekį.

Po įvarčio dominavo futbolininkai iš Sankt Peterburgo ir 23-iąją minutę F.Tekke vėl vieną vieš vartininką išvedė Alejandro Dominguezą, bet jo smūgį spėjo blokuoti gynėjas. Po akimirkos po pakelto kampinio jau pats F.Tekke galva mušė kiek netiksliai.

Įpusėjant pirmajam kėliniui šeimininkai atrado savąjį žaidimą. 25-tą minutę Romanas Adamovas išėjo vienas prieš vartininką Viačeslavą Malofejevą ir laimei „Zenit“ gynėjas Ivica Kryžanacas buvo greitesnis ir blokuodamas varžovo smūgį užtvėrė kelią kamuoliui įlėkti į vartus.

Sužaidus maždaug pusvalandį fantastišką progą turėjo R.Adamovas, kai gynėjas iš Argentinos Pablo Barrientosas atidavė perdavimą kapitonui Sergijui Semakui, ir šis pamatęs prie tolimojo virpstą laisvą esantį R.Adamovą „įkišo“ kamuolį jam, ir pastarasis patogiai susistabdęs kamuolį iš kelių metrų galingai „šovė“ pro šalį.

31-ąją minutę Piotras Bystrovas iš maždaug 30 metrų pabandė laimę iš toli, ir buvo arti tikslo, jeigu ne patikimas vartininko V.Malafejevo žaidimas. Likus žaisti dvi minutes „Zenit“ sugebėjo padvigubinti savo persvarą, kai po A.Dominguezo pakelto kampinio sumaištimi „Moskva“ baudos aikštelėje pasinaudojo komandos kapitonas Anatolijus Timoščiukas, kuris būdamas laisvas galva tiksliai pasiuntė kamuolį į vartus.

Antrajame kėlinyje „Moskva“ į aikštę išbėgo dar labiau užsivedę. Jų užsispyrimas pelnyti įvartį pasiteisino 50-ąją minutę, kai po Olego Kuzmino perdavimo iš dešiniojo krašto galva taikliai mušė R.Adamovas, ir nors V.Malofejevas lietė kamuolį ranką, jis vis įskriejo į viršutinį vartų kampą.

56-ąją minutę R.Adamovas galėjo išeiti vienas prieš vartininką, tačiau tam kelią pastojo „Zenit“ gynėjas I.Kryžanacas, ir už paskutinės vilties pražangą jam buvo parodyta antroji geltona kortelė ir jis buvo pašalintas iš aikštės. Po akimirkos sekė pavojingas P.Barrienteso baudos smūgis, kurį pirštų galais atmušė „Zenit“ vartų sargas.

73-iąją minutę vėl atakos smaigalyje atsidūrė „Moskva“ puolėjas R.Adamovas, ir pabėgęs nuo gynėjo ir apėjęs vartininką, mušė labai netiksliai. Likus žaisti 5 minutes vėl R.Adamovas suklaidino priešininką ir kaire koja į tolimąjį vartų kampą mušė pro šalį.

Po šios pergalės „Zenit“ ekipa išsaugojo 1-ąją vietą ir laimėjo pirmojo rato varžybas Rusijoje, tuo tarpu „Moskva“ išlieka 6-oje pozicijoje.

Kitose dienos varžybose „Khimki“ namuose susitiko su „Tom“. Ten pirmieji 23-iąją minutę išsiveržė aikštės šeimininkai, kai pasižymėjo Nastja Čechas, tačiau 64-ąją minutę rezultatą iš 11 metrų žymos išlygino Dmitrijus Michkovas.

Staigmeną pateikė Kazanės „Rubin“, kuris namuose 2-1 nugalėjo Maskvos „Dinamo“. Sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį šeštąjį savo įvartį čempionate iš 11 metrų baudinio pelnė sostinės puolėjas Denisas Kolodinas. Tačiau po trijų minučių „Rubin“ atstatė persvarą, kai tiksliai smūgiavo Aleksandras Ryazantsevas. 66-ąją minutę pergalę Kazanės klubui išplėšė Vladimiras Bairamovas.

Maskvos CSKA ir Krasnodaro „Kuban“ mačas baigėsi be įvarčių 0-0. Tuo tarpu kitas sostinės klubas „Spartak“ svečiuose 3-1 įveikė „Rostov“ vienuolikę. 31-ąją minutę „Spartak“ gretose pasižymėjo Radoslavas Kovačas, bet po šešių minučių rezultatas tapo lygus, kai taikliai smūgiavo malietis Esau Kanyenda. Vis dėlto po poros minučių Dmitrijus Torbinskis gražino „Spartak“ iniciatyvą, o tašką mače padėjo Nikita Boženovas.

Sekmadienio 15 turo rezultatai:

„Moskva“ 1 – 2 „Zenit“
9‘ [0 – 1] Andrei Arshavin
43‘ [0 – 2] Anatoli Timoschuk
50‘ [1 – 2] Roman Adamov

56‘ Ivica Krizanac („Zenit“) pašalintas iš aikštės

CSKA 0 – 0 „Kuban“

Deividas Šemberas (CSKA) žaidė visas rungtynes

„Khimki“ 1 – 1 „Tom“
23‘ [1 – 0] Nastja Cech
64‘ [1 – 1] Dmitri Michkov (11 m.)

Mantas Samusiovas („Khimki“) liko tarp atsarginių

„Rubin“ 2 – 1 „Dinamo“
35‘ [0 – 1] Denis Kolodin (11 m.)
38‘ [1 – 1] Aleksandr Ryazantsev
66‘ [2 – 1] Vladimir Bairamov

Žydrūnas Karčemarskas („Dinamo“), Arūnas Klimavičius („Dinamo“) liko tarp atsarginių

„Rostov“ 1 – 3 „Spartak“
31‘ [0 – 1] Radoslav Kovac
37‘ [1 – 1] Esau Kanyenda
39‘ [1 – 2] Dmitri Torbinski
90‘+1 [1 – 3] Nikita Bazhenov

Ignas Dedura ("Spartak") rungtynėms registruotas nebuvo

Turnyrinė lentelė