"West Ham" gretas papildė saugas J.Faubert © Eurofootball.lt
Praėjusį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje 15-oje vietoje finišavusi Londono „%c00248“ ekipa ir toliau stiprina komandos sudėtį. Klubas iš Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybėse rungtyniaujančio „%c00064“ klubo už 6.1 milijono svarų sterlingų sumą įsigijo saugą Julieną Faubert (%p05243) .

23-ejų metų futbolininkas, kuris 2006-aisiais metais debiutavo Prancūzijos rinktinėje ir debiutinėse varžybose sugebėjo įmušti įvartį prieš Bosniją ir Hercegoviną, su „West Ham“ klubu pasirašė penkerių metų kontraktą, galiosiantį iki 2012-ųjų metų.

„Esu patenkintas, kad įsigijau Julieną Faubert ir jaučiuosi įsitikinęs, kad tai bus labai sėkmingas klubo papildymas, - oficialiai „plaktukų“ svetainei teigė klubo savininkas iš Islandijos Eggertas Magnussonas. – Jis yra vienas labiausiai vertinamų jaunųjų saugų Europoje ir daugelis komandų norėjo jį prisivilioti“.

„Buvau labai nustebintas jo noru ir ambicijomis ir manau, kad jis bus labai populiarus tarp mūsų sirgalių“, - pridūrė E.Magnussonas.

„Bordeaux“ vienuolikėje J.Faubert rungtyniavo nuo 2004-ųjų metų, tačiau kai jo klubas atmetė 4 milijonų svarų sterlingų pasiūlymą iš Škotijos „Premier“ lygos vicečempionų „Glazgo „%c00121“ ekipos, jis atsisakė treniruotis su komandos draugais.

Anksčiau, saugo agentas Philippe`as Solas buvo patvirtinęs, kad „West Ham“ pateikė „gerokai didesnę“ pinigų sumą negu „reindžeriai“ ir dienraščiui „Sunday Herald“ teigė: „Jam ‚Bordeaux“ klubas davė ultimatumą: jis turėjo pasirinkti tarp „West Ham“ arba likti Prancūzijoje“.

„Jų daugiau nedomino derybos su „Rangers“ ir po viso to, kas įvyko su Julienu praėjusią savaitę, tikrai nebuvo nė menkiausio šanso sugrįžti į „Bordeaux“, - tęsė agentas. – Jis labai norėjo persikelti į „Rangers“ ir savo nuomonę išreiškė klubui. Viskas, kas vyko praeitą savaitę buvo susiję su perėjimu į Glazgo ekipą ir Julienas nesvarstė jokio kito varianto pereiti kitur“.

„Tačiau jis nieko nesugebėjo padaryti dėl perėjimo mokesčio ir jūs suprantate, kodėl „Bordeaux“ norėjo priimti „West Ham“ pateiktą pasiūlymą“, - sakė P.Solas.

„Bordeaux“, kuris iš pat pradžių už saugą norėjo gauti 10 milijonų svarų sterlingų, prezidentas Jeanas-Luisas Triaud sakė: „Komandos treneris Laurentas Blancas norėjo išsaugoti Julieną savo ekipoje, bet jis norėjo rungtyniauti kitame klube. Mes pasiruošiame apsvarstyti futbolininkų norus, tačiau ir turi būti reikšmingas pasiūlymas. „Rangers“ ekipos pasiūlymas „Bordeaux“ klubo netenkino“.