"Vėtra" Velse žais atsakomąjį Intertoto I etapo mačą © Eurofootball.lt
Vilniaus "Vėtra" sekmadienį gali žengti į antrąjį UEFA Intertoto taurės turnyro etapą – sostinės klubas Velse susitiks su "Llanelli" klubui ir sieks išsaugoti po pirmųjų rungtynių Lietuvoje įgytą dviejų įvarčių persvarą bei iškovoti teisę žaisti prieš Varšuvos "Legia".

Carmartheno "Richmond Park" stadonas
Teisėjas - Magnus Thorisson (Islandija)
"%c00339" – Vilniaus "%c00123"
(Rungtynių pradžia - 19:00 Lietuvos laiku)

Pirmasis susitikimas Vilniuje baigėsi įtikinama, tačiau nelengva "Vėtros" pergale rezultatu 3-1. Tada šeimininkai neišnaudojo gausybės progų įmušti pirmajame kėlinyje ir po pertraukos buvo nubausti dėl savo neatidumo gynyboje, kai pasižymėjo "Llanelli" saugas Andrew Mumfordas.

Vis tik netrukus rezultatą įspūdingu smūgiu iš toli išlygino Darvydas Šernas, 11 metrų baudinį realizavo Vitalis Stankevičius, o priešpaskutinę minutę puikiu baudos smūgiu dar vieną įvartį pridėjo Dejanas Milošeskis. Tiesa, "Vėtrai" pergalę šiek tiek apkartino Darvydo Šerno pačioje mačo pabaigoje gauta raudona kortelė.

Po rungtynių paaiškėjo, ir kaip prieš mačą nesisekė "Llanelli" ekipos futbolininkams. Į Lietuvą tada dėl įvairių priežaščių neatvyko keturi "Llanelli" žaidėjai, tarp kurių buvo ir vienas komandos lyderių ispanas Jacobas Mingorance‘as, tačiau mačo su "Vėtra" išvakarėse traumą taip pat patyrė puolėjas Lee Phillipsas, o gynėjas Stuartas Jonesas dėl klaidos rungtynėms registruotas nebuvo – Velso klubas suklydo pateikdamas savo žaidėjų sąrašą UEFA.

Šį kartą S.Jonesas jau registruotas mačui, prie komandos prisijungė ir Paulas Wanlessas, tačiau dėl traumuotų trijų žaidėjų pasirodymo dar abejojama, o atakuojantis saugas J.Mingorance‘as į ekipą taip ir negrįš, nes su "Llanelli" nesutarė dėl naujos sutarties. Prieš susitikimą klubas taip pat pasirašė trumpalaikį kontraktą su 40 metų Andy Leggu ir kairiojo krašto saugu Lloydu Blackmanu, kuris prie komandos turėtų prisijungti ilgesniam laikui.

Susitikimas bus žaidžiamas Carmartheno "Richmond Park" stadione, nes Lanelio miesto "Stebonheath Park" stadionas neatitinka UEFA keliamų reikalavimų – jame nėra 1000 sėdimų vietų, nepakankamo dydžio ir atsarginių suolai.

Tačiau ir "Richmond Park" tėra kiek daugiau nei tūkstantis vietų. Planuojama, jog į rungtynes susirinks apie 600 žiūrovų. "Llanelli" klube vyriausia vadybininke dirbant lietuvė Karolina Stasaitytė oficialiai "Vėtros" svetainei teigė, jog bilietų į šį mačą teiraujasi ir Didžiojoje Britanijoje gyvenantys lietuviai, todėl "Vėtros" futbolininkai gali tikėtis palaikymo.

"Vėtros" komandos sudėtyje šiam mačui bus bent vienas priverstinis pasikeitimas, nes dėl pirmose rungtynėse gautos raudonos kortelės diskvalifikuotas saugas Darvydas Šernas. Į Velsą neišvyko ir kitas krašto saugas Robertas Vėževičius, tačiau aštuoniolikos žaidėjų sudėtyje – net penki puolėjai, tad nepaisant to, kad pergalės labiau riekia "Llanelli", mačą "Vėtra" greičiausiai turėtų pradėti su net trimis puolėjais ir trimis vidurio saugais.

Jei "Vėtra" išsaugos savo persvarą ir pateks į kitą etapą, jame vilniečių lauks vienas garsiausių Lenkijos klubų Varšuvos "Legia". Antrojo etapo kovos vyks liepos 7-8 ir 14-15 dienomis.