Copa America: Pirmoji šeimininkų pergalė turnyre © Eurofootball.lt
Šeštadienio vakare po trumpos pertraukos Amerikos žemyno (Copa America) turnyre buvo sužaistos dar dvejos A grupės varžybos. Jose šeimininkai Venesuela nesunkiai įveikė Peru, o Urugvajus minimaliu rezultatu nugalėjo Boliviją.

Urugvajus, kuris čempionatą pradėjo netikėtu pralaimėjimu Peru vienuolikei rezultatu 3-0, susitiko su Bolivija, kuri pirmosiose rungtynėse paskutinėmis minutėmis sugebėjo su turnyro šeimininkais venesueliečiais sužaisti taikiai 2-2.

Mačas prasidėjo labai aktyviai, ir jau 20-ąją minutę Urugvajaus dešiniojo krašto saugas Carlosas Diogo už pražangą iš už nugaros prieš Jamie Moreno turėjo būti pašalintas iš aikštės, bet arbitras iš JAV Baldomero Toledo pagailėjo jo ir parodė geltoną kortelę. Be šio momento pirmajame kėlinyje nieko įdomaus neįvyko ir priešininkai išėjo ilsėtis rezultatui esant 0-0.

Antrajam kėlinyje sužaidus apie 15 minučių krito ir pirmasis varžybų įvartis. 58-ąją minutę po Diego Perezo perdavimo puolėjas Diego Forlanas atmetė kamuolį Meksikoje gimusiam Vincente Sanchezui, kuris iš arti nuginklavo Bolivijos vartų sargą Sergio Galarza.

Artėjant rungtynėms prie pabaigos Urugvajaus vartininkas Fabianas Carini buvo įtrauktas į žaidimą, kai išgelbėjo komandą nuo pavojingo Miguelio Hoyoso perdavimo į baudos aikštelę, o kiek vėliau atrėmė ir tolimą Sashos Lima smūgį. Tačiau tai buvo viskas, ką sugebėjo padaryti Bolivijos ekipa ir pirmąją pergalę turnyre rezultatu 1-0 šventė urugvajiečiai.

Kitose rungtynės čempionato šeimininkai Venesuela susitiko su turnyro staigmena Peru. Mačas prasidėjo labai įdomiai ir jau 14-ąją minutę buvo parodyta pirmoji raudona kortelę, kurią prieš save išvydo Peru saugas Pedro Garcia.

Įgiję iniciatyvos vis daugiau tolimais smūgiais Peru vartininką Leao Butroną bandė pramušti Venesuela, ir tai jiems pavyko padaryti pačioje antrojo kėlinio pradžioje, kai po pakelto kampinio tiksliai smūgiavo Alejandro Chichero.

Po praleisto įvarčio Peru nesiruošė dar nuleisti rankų ir „Hamburger“ klubui atstovaujantis puolėjas Paulo Guerrero pirmą pataikė į virpstą, o po to jo „šūvis“ skriejo greta vartų. 62-ąją minutę savo baudos aikštelėje prieš Peru puolėją Claudio Pizarro prasižengė Hectoras Gonzalezas, tačiau teisėjo iš Meksikos Benito Armando Archundia švilpukas tylėjo.

78-ąją minutę jėgos aikštėje išsilygino, kai iš aikštės buvo pašalintas Venesuela saugas Ricardo Paezas, už tai, kad po nuošalę fiksuojančio švilpuko kamuolį nuspyrė toli į tribūnas. Tačiau kad ir kaip bebūtų keista, antrąjį mačo įvartį pelnė Venesuela, kai Danielis Asimendi kairiajame krašte susidorojęs su gynėju iš maždaug 25 metrų pasiuntė kamuolį į tinklą. Tai buvo pirmoji Venesuelos pergalė šiame tunyre, ir vos antroji istorijoje.

Po antrųjų A grupės varžybų vienvaldė lyderė su 4 taškais yra Venesuelos ekipa, antroje vietoje su 3 taškais žengia Peru, dėl geresnio įvarčių santykio lenkdama trečiąją vietą užimančią Urugvajaus rinktinę, o paskutinė kol kas Bolivija, kuri turi vos 1 tašką.

Paskutinėse A grupės rungtynėse Venesuela susikaus su Urugvajumi, o Bolivija surems ginklus su Peru.

A grupės rezultatai:

Venesuela 2 – 0 Peru
49‘ [0 – 1] Alejandro Chichero
79‘ [0 – 2] Daniel Arismendi

14‘ Pedro Garcia (Peru) pašalintas iš aikštės
78‘ Ricardo Paez (Venesuela) pašalintas iš aikštės

Bolivija 0 – 1 Urugvajus
58‘ [0 – 1] Vincente Sanchez

Turnyrinė lentelė
(vieta, komanda, sužaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai)

1. Venesuela 2 1 1 0 4-2 4
2. Peru 2 1 0 1 3-2 3
3. Urugvajus 2 1 0 1 1-3 3
4. Bolivija 2 0 1 1 2-3 1