"Vilnius" nerungtyniaus su "Šiauliais"? © Eurofootball.lt
Dėl prizinių vietų Lietuvos "A lygos" čempionate kovojantis "Vilniaus" klubas gali neatvykti į sekmadienį numatytas šalies pirmenybių 17 turo rungtynes prieš "Šiaulius", nes dalyvauja draugiškame turnyre Austrijoje.

"Vilnius" penktadienį rezultatu 1-0 įveikė Azerbaidžano čempionę ir šalies taurės savininkę Lenkorano "Khazar" ekipą, kuriai atstovauja gynėjas iš Lietuvos Darius Žutautas. Vienintelį įvartį vilniečiams 60 minutę pelnė lietuvių kilmės brazilas Rodolfo.

Pasak oficialios "Vilniaus" svetainės, liepos 1 dieną, sekmadienį, sostinės komanda ruošiasi sužaisti net du draugiškus mačus su Ukrainos klubais Simferopolio "Tavria" ir Zaporožės "Metalurg". Pirmadienį taip pat numatoma dvikova su "Ljubljana" ekipa, o liepos 5-ąją - susitikimas su garsiu Rumunijos klubu Bukarešto "Steaua".

Tačiau pagal Lietuvos "A lygos" tvarkaraštį "Vilniui" sekmadienį yra numatytas mačas Šiauliuose prieš vietos komandą. Kaip jau [link="http://www.eurofootball.lt/index.php?page=news&id=10536"]skelbėme[/link], Vilniaus klubas buvo pateikęs prašymą atidėti minėtą susitikimą bei liepos 24 dienos rungtynes prieš Panevėžio "Ekraną", nes tuo metu "Vilnius" ruošiasi stovyklauti Vokietijoje.

Bet tiek "Ekranas" ir "Šiauliai", tiek LFF tokį prašymą atmetė. Pagal LFF varžybų nuostatus rungtynės gali būti nukeliamos ar atkeliamos tik dėl UEFA turnyro, arba kai iš vieno klubo į rinktinės varžybas yra pakviečiami 4 ar daugiau žaidėjų.

Nepaisant to, "Vilnius" išvyko į stovyklą Austrijoje, kur rungtyniauja dviem sudėtimis - su pagrindine komanda į stovyklą iškeliavo ir klubo jaunimas.

Jei "Vilnius" neatvyktų į rungtynes su "Šiauliais", klubui būtų skirta 1000 litų bauda ir įskaitytas pralaimėjimas 0-3. Jei sostinės klubas vis dėlto pasirodytų mače ne stipriausios sudėties, jis rizikuoja nepasinaudoti gera proga iškovojus pergalę aplenkti šeštadienį lygiosiomis sužaidusį "Kauną" ir tapti vienvaldžiu Lietuvos čempionato lyderiu.