"Kaunas" ir "Sūduva" pasidalino po tašką © Eurofootball.lt
Kaune S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyko trečiadienį žaistų LFF Supertaurės rungtynių pakartojimas - Lietuvos čempionato 17 turo mače susitiko "Kaunas" ir Marijampolės "Sūduva". Mačas baigėsi lygiosiomis 1-1.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas
"%c00030" 1 - 1 "%c00125"
8' [1 - 0] Ričardas Beniušis
14' [1 - 1] Andrius Urbšys

84' Tomas Mikuckis ("Sūduva") pašalintas iš aikštės

"Kaunas": Stonys; Manchkava, Radžius, Bagužis, Mrowiec; Barevičius, Kvaratskhelia, Ledesma, Mendy; Rimkevičius, Beniušis

"Sūduva": S.Klevinskas; G.Klevinskas, Mikuckis, Skinderis, Sobol; Urbšys, Miklinevičius, Jasaitis, Maciulevičius, G.Slavickas; Willer

Skirtingai nei dvikovoje dėl LFF Supertaurės, šį kartą abi ekipos jau žaidė stipriausių sudėčių, o "Kaunui" pirmą kartą vadovavo naujasis treneris iš Baltarusijos Andrejus Zygmantovičius, kuris komandos startinėje sudėtyje atliko perstatymų.

Lietuvos čempionų gretose į gynybą grįžo Nerijus Radžius, arčiau aikštės vidurio rungtyniavo Rafaelis Ledesma, pirmą kartą šį sezoną "A lygoje" aikštėje nuo pradžių pasirodė Giedrius Barevičius, o puolime šalia Ričardo Beniušio žaidė Artūras Rimkevičius.

"Sūduvos" komandoje vėl rungtyniavo iš Rumunijos grįžęs Karolis Jasaitis, tačiau Gvidas Juška dėl savo nuomos sutarties iš "Kauno" klubo žaisti negalėjo, tad marijampoliečiai jau ne pirmą kartą šiemet rungtyniavo be tikro puolėjo atakos smaigalyje.

Pirmasis rungtynių įvartis krito jau septintą minutę, kai tikslios šeimininkų kombinacijos ir Pascalio Mendy perdavimo į baudos aikštelę kamuolį į "Sūduvos" vartų kampą iš arti nukreipė rezultatyviausias lygos snaiperis R.Beniušis.

Vėliau kauniečiai atsakė keliais R.Ledesma bandymais iš toli, tačiau 15 minutę svečiai gana netikėtai išlygino skirtumą - Darius Maciulevičius kulnu efektingai permetė kamuolį į baudos aikštelę, kur Andrius Urbšys atsidūrė vienas prieš vieną ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį pro Modestą Stonį į vartus.

Likusią kėlinio dalį žaidimas išsilygino, tačiau komandoms trūko tikslumo arčiau vartų, o bandymai iš toli buvo nesėkmingi. Pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 1-1.

Po pertraukos daugiau atakavo "Kaunas". Vis tik R.Ledesma baudos smūgis buvo netaiklus, o po pastarojo perdavimo 57 minutę A.Rimkevičius atsidūręs vienas prieš vartus smūgiavo pro šalį. Šeimininkų atakoms tęsiantis netikslūs buvo A.Rimkevičiaus, P.Mendy smūgiai, į kamuolį nepataikė G.Barevičius.

"Sūduva" taip pat nesnaudė ir 79 minutę surengė labai pavojingą kontrataką, po kurios vienas prieš vieną atsidūrė A.Urbšys, tačiau spaudžiamo varžovų gynėjų marijampoliečių saugo smūgį atmušė M.Stonys.

Paskutines šešias pagrindinio laiko minutes svečiai turėjo dešimtyje, nes iš aikštės už pražangą prieš Mindaugą Grigalevičių antrą geltoną kortelę užsidirbo Tomas Mikuckis. Po pastarojo epizodo "Sūduvos” vartus du kartus išgelbėjo vartininkas Saulius Klevinskas, kuris iš pradžių puikiu šuoliu atrėmė R.Ledesma baudos smūgį, o po akimirkos kojomis atmušė M.Grigalevičiaus pakartotinį bandymą.

Pačioje rungtynių pabaigoje Kaunas” šturmavo "Sūduvos” vartus, tačiau P.Mendy iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo pro šalį, o netrukus M.Grigalevičiaus smūgį iš 12 metrų dar kartą pavyko atremti S.Klevinskui.

"Sūduva" atsilaikė ir iškovojusi tašką lieka penktoje vietoje, tuo tarpu "Kaunas" pakilo į pirmą poziciją, tačiau yra sužaidęs daugiau mačų už artimiausius persekiotojus "Vilnių" ir "Žalgirį".