L.Scaloni rungtyniaus "Lazio" © Eurofootball.lt
Buvęs La Korunjos "Deportivo" ir Argentinos rinktinės gynėjas Lionelis Scaloni (%p00878) karjerą tęs Romos "%c00019" klube. Apie tai Italijos pilietybę turintis argentinietis prisipažino interviu vienam italų tinklapių.

29 metų L.Scaloni praėjusį sezoną rungtyniavo Ispanijoje "Racing Santander" komandoje, tačiau jo sutartis su klubu baigėsi ir futbolininkas tapo laisvuoju agentu bei pasirinko kitą sezoną Čempionų lygoje žaisiančio "Lazio" pasiūlymą.

"Praėjusią savaitę su klubu pasiekiau susitarimą. Man tai puiki proga ir negaliu sulaukti, kol galėsiu žaisti Čempionų lygoje. Žaidžiu dešiniame gynybos krašte, nors daug kartų savo karjeroje teko rungtyniauti ir saugų linijoje. Apie "Lazio" klubą jau žinau, nes gerai pažįstu čia žaidusius Juaną Sebastianą Veroną, Matiasą Almeydą, Diego Simeone. Žaisti ir gyventi Romoje bus fantastiška, tokio pasiūlymo atsisakyti negalėjau", - sakė žaidėjas.

Savo karjerą L.Scaloni pradėjo tėvynėje, kur atstovavo "Newell's" ir "Estudiantes" ekipoms, o 1998 jį pasikvietė ispanų "Deportivo". La Korunjoje argentinietis praleido aštuonis sezonus ir sužaidė daugiau nei 200 mačų, tačiau 2006 metais prarado vietą komandoje ir buvo paskolintas Londono "West Ham". Tačiau Anglijos klubas nesutarė dėl žaidėjo išpirkos ir jis liko "Deportivo", kol galų gale buvo atleistas.

2006 metų Pasaulio čempionate universalusis futbolininkas atstovavo Argentinos rinktinei - jis gana netikėtai pateko į komandos sudėtį vietoje Milano "Inter" kapitono Javiero Zanetti. Iš viso rinktinėje jis sužaidė septynis mačus.

Praėjusį sezoną trečias Italijos čempionate likęs ir Čempionų lygos trečiajame kvalifikaciniame etape rungtyniausiantis "Lazio" Pietų Amerikoje taip pat žvalgosi vartininko, nes ieško kuo pakeisti karjerą baigusį legendinį Angelo Peruzzi ir į "Torino" perėjusį kitą vartų sargą Matteo Sereni.

Romos klubo akiratyje - argentiniečiai Juanas Pablo Carrizo iš "River Plate" ir Oscaras Ustari iš "Independiente", taip pat brazilas Diego Alvesas iš "Atletico Mineiro", apie norą žaisti sostinės ekipoje pareiškė ir Italijos rinktinės bei "Livorno" vartininkas Marco Amelia.

Vasaros žaidėjų rinkoje "Lazio" jau pasistiprino buvusiu Italijos jaunimo rinktinės saugu Simone del Nero iš "Brescia" ir neseniai vykusiame Europos jaunimo (iki 21 metų) čempionate į simbolinę vienuolikę išrinktu gynėju iš Serbijos Aleksandru Kolarovu, kuris atvyko iš "Beograd" klubo.