T.Henry arti perėjimo į "Barcelona"? © Eurofootball.lt
Pasak pranešimų Ispanijos žiniasklaidoje, Prancūzijos rinktinės ir Londono "%c00041" puolėjas %p01549 gali palikti savo dabartinę komandą ir persikelti į Ispanijos vicečempioną "%c00006" klubą.

"Artimų "Barcelona" klubui" šaltinių teigimu, artimiausiu metu turėtų būti oficialia pranešta apie įvykusį sandorį. Manoma, kad už prancūzą "Arsenal" gautų apie 24 milijonus eurų, o pats žaidėjas su "Barcelona" pasirašytų ketverių metų kontraktą.

29 metų T.Henry su galimu persikėlimu į Ispaniją buvo siejamas jau praėjusiais metais, tačiau tada jis nusprendė pasirašyti naują kontraktą su Londono klubu ir pareiškė jame liksiąs iki karjeros pabaigos.

Vis dėlto "Arsenal" sezonas buvo ne pats sėkmingiausias - komanda neiškovojo nei vieno titulo, o klubą dėl nesutarimų su vadovybe taip pat paliko ekipos treneriui Arsene'ui Wengerui ir pačiam T.Henry artimas viceprezidentas Davidas Deinas.

Žaidėjas pripažino, kad tai jį sukrėtė, ir dar labiau paskatino kalbas dėl jo ateities birželį, kai teigė, jog yra "pamalonintas" Čempionų lygos nugalėtojo "Milan" dėmesiu.

Futbolininko agentas Jeffas Westonas naujausių gandų apie jo klientą nekomentavo. Kiek anksčiau, J.Westono agentūra buvo paneigusi kalbas, kad "Arsenal" žvaigždė sutarė pasirašyti trejų metų sutartį su "Barcelona".

Buvęs T.Henry komandos draugas "Arsenal" klube Prancūzijos rinktinės saugas Patrickas Vieira neseniai išreiškė abejones, ar "kanonieriai" sugebės išlaikyti savo lyderį, jeigu vasarą nepasistiprins keliais pasaulinio lygio žaidėjais.

"Jei "Arsenal" pasistiprintų dviem ar trim garsiais vardais, tai parodytų Thierry, kad klubas nori kautis dėl titulų. Jei taip neatsitiks, Thierry bus priverstas susimastyti kas jam yra geriausia", - sakė Italijos čempionu su Milano "Inter" šiemet tapęs P.Vieira.