"Spartak" įtikinamai nugalėjo "Saturn" © Eurofootball.lt
Penktadienį Rusijos „Premier“ lygos čempionate buvo sužaistos vienerios 14-ojo turo varžybos. Jose trenerį pakeitęs Maskvos „Spartak“ susitiko su kitu sostinės klubu „Saturn“. Įtikinamą pergalę rezultatu 2-0 iškovojo „spartakiečiai“.

"Spartak" 2 – 0 "Saturn"
57‘ [1 – 0] Martin Stranzl
90‘ [2 – 0] Roman Pavlyuchenko

41‘ R.Pavlyuchenko ("Spartak") nerealizavo 11 metrų baudinio

66‘ A.Shilla ("Saturn") pašalintas iš aikštės

E.Česnauskis ("Saturn") žaidė iki 82 minutės, R.Džiaukštas ("Saturn") rungtynėms registruotas nebuvo

Pirmasis kiek pavojingesnis išpuolis iškilo sužaidus beveik pusvalandį, kai svečių puolėjo Dmitrijaus Kiričenko smūgį iš už baudos linijos nesunkiai sugavo „baltai-raudonų“ vartų sargas Stipe Pletikosa. Pirmajame kėlinyje likus žaisti 4 minutes, „Saturn“ gynėjas savo baudos aikštelėje neleistinai pargriovė „Spartak“ saugą Radoslavą Kovačą.

11 metrų baudinio realizuoti ėmėsi rezultatyviausias praėjusių metų Rusijos čempionato žaidėjas Romanas Pavliučenka, tačiau svečių vartų sargas Antoninas Kinskis atspėjo kamuolio skriejimo kryptį ir išgelbėjo savo ekipą nuo didesnių nemalonumų.

Tačiau „Spartak“ futbolininkai už tai buvo vos nenubausti, kai Piotras Nemovas vienas prieš vartininką išvedė legionierių iš Lietuvos, saugą Edgarą Česnauskį, kuris smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, bet Kroatijos rinktinės vartininkas S.Pletikosa patikimai gynė vartus.

Antrajame kėlinyje pilnai iniciatyvą į savo rankas perėmė aikštės šeimininkai. Įvartis krito 57-ąją susitikimo minutę, kai po Dmitrijaus Tarbinskio pakelto kampinio R.Kovačas galva atmetė kamuolį Martinui Štrancliui, ir šis pasiuntė kamuolį į tinklą. Po to sekė pavojingas R.Pavliučenko bandymas, kuris po Yegoro Titovo ir Romano Šiškino kombinacijos smūgiavo galva, bet puikiai sužaidė A.Kinskis.

66-ąją minutę „Saturn“ futbolininkai buvo priversti baigti mačą dešimtyje, po to, kai Alhassanas Shilla galva trenkė varžovui Fedorui Kudriašovui ir prieš save iš karto išvydęs antrąją geltoną kortelę buvo išvytas iš aikštės.

„Spartak“ ekipa kiekybine persvara puikiai pasinaudojo ir nors R.Pavliučenka nesugebėjo pasižymėti po Deniso Bojarincevo perdavimo, 90-ąją minutę Y.Titovas atidavė perdavimą D.Bojarincevui, šis apibėgo pusę aikštės, tiksliai atidavė kamuolį savo komandos draugui, ir šį kartą R.Pavliučenka savo šanso iš rankų nepaleido.

Po šios pergalęs Stanislavo Čerčesovo treniruojamas "Spartak" tapo vienvaldžiu čempionato lyderiu, o "Saturn" išsaugojo 14-ąją poziciją.

Turnyrinė lentelė