F.Quagliarella atiteko "Udinese" klubui © Eurofootball.lt
Italijos futbolo lygai ketvirtadienį paskelbus aukcionų dėl bendrų teisių į žaidėjus rezultatus paaiškėjo, kad Italijos rinktinės puolėjas %p04344 atiteko "%c00063" klubui, kuris pasiūlė apie 900 tūkstančių eurų daugiau nei Genujos "%c00070".

Klubams nepriemus susitarimo dėl bendros nuosavybės teisių į žaidėjus iki birželio 20 dienos trečiadienį jie privalėjo vadinajame "aklame aukcione" kitai pusei nežinant Italijos futbolo lygai vokuose pateikti savo pasiūlymus. Savotiškus aukcionus laimėjo didesnes sumas už futbolininkus pasiulę klubai.

Ketvirtadienį vokai buvo atplėšti, ir nors finansinės detalės neatskleidžiamos, manoma, kad "Udinese" už F.Quagliarella pasiūlė 7.5 milijono eurų, o "Sampdoria" - apie 6.6 milijono.

"Palieku svarbų klubą ir pereinu į ne mažiau svarbesnį. Neturime pamiršti, kad "Udinese" prieš du metus dalyvavo Čempionų lygoje. Esu pamalonintas to fakto, kad jie į mane tiek daug investavo. Nemanau, kad dabar "Udinese" leis man išvykti - nebent gaus labai gerą pasiūlymą", - sakė 23 metų puolėjas.

Italijoje spėjama, kad "Udinese" gali greitai parduoti tik įsigytą F.Quagliarella ir futbolininko agentas Silvio Pagliari patvirtino, kad jo klientu domisi garsūs klubai: "Žinau, kad yra susidomėjimas iš "Man Utd", ir tuo didžiuojuosi, taip pat kaip ir jis, tačiau jokio kontakto su manimi ar "Sampdoria" nebuvo. Bet kokiu atveju jis norėtų žaisti Anglijoje. Nežinau, kada Fabio apsispręs dėl savo ateities."

"Žaidėjų turgus atidarytas iki rugpjūčio 31 dienos ir kol kas neturime jokių pasirinkimų. Pirmasis klubas parodęs norą įsigyti Quagliarella ir bus tas, kuriame jis žais. Reikia apsvarstyti daugelį dalykų. Daug galingų Italijos klubų domisi Fabio, tarp jų Milano "Inter" ir Turino "Juventus", ir jis mielai atstovautų "Man Utd", "Chelsea" ar "Arsenal". Manau, kad apie 15 ar 20 milijonų eurų užtektų įsigyti žaidėjui", - teigė S.Pagliari.

Tuo tarpu "Sampdoria" ilgai nedelsė paieškose kuo pakeisti F.Quagliarella ir sutarė įsigyti 50 procentų teisę į "%c00200" puolėją %p01747. Du kartus Italijos nacionalinei rinktinei atstovavęs žaidėjas į "Palermo" perėjo 2005 metais iš "Brescia" klubo, tačiau Sicilijoje praėjusį sezoną nesužibėjo ir jau kurį laiką buvo siejamas su persikėlimu į kitą komandą.

Dėl mainų su "Palermo" derėjosi Romos "%c00019", kiek anksčiau svarstęs galimybę į A.Caracciolo Nigerijos rinktinės puolėją Stepheną Makinwa (%p01752), kuris dalinai priklausė Palermo klubui, tačiau derybose susitarimo pasiekta nebuvo. S.Makinwa taip pat tapo aukciono subjektu ir manoma, kad "Lazio" įsigijo pilnas teises į žaidėją aplenkęs "Palermo" vos šimtu tūkstančių - už maždaug 3 milijonus eurų.

Kituose aukcionuose didelių staigmenų taip pat nebuvo. "Roma" pasiūlė daugiau už "Lecce" ir išsaugojo Italijos rinktinės gynėją %p01927i, o taip pat prarado į "Torino" persikėlusį Gianluca Comotto, tuo tarpu Italijos jaunimo rinktinės žaidėjai Andrea Coda ir Simone Pepe atiteko "Udinese" klubui.