V.Jančiauskas: ""Llanelli" žaidžia tipišką britišką futbolą" © Eurofootball.lt
Sekmadienį Vilniaus "Vėtros" futbolininkai pradeda kovas UEFA Intertoto taurės turnyre. I etape "Vėtra" susitinka su Velso čempionato prizininku "Llanelli" klubu.

Pasak "Vėtros" trenerio Vytauto Jančiausko, jeigu vilniečiai rungtyniaus taip, kaip paskutinėse Lietuvos čempionato rungtynėse, komanda turi neblogų šansų įveikti "Llanelli" barjerą.

- Ar matėte, kaip rungtyniauja "Vėtros" varžovai, kokį įspūdį palieka jų žaidimas?
- Stėbėjome vienerių "Llanelli" rungtynių vaizdo įrašą. Tiesa, tos rungtynės vyko dar balandžio mėnesį, nes Velso klubai sezoną jau senokai baigę, todėl varžovų sudėtyje gali būti nemažai pakeitimų. "Llanelli" žaidžia tipišką britišką futbolą – didesnę rungtynių dalį žaidimas vyksta ore, daug kovos dėl "aukštų kamuolių", vyrauja ilgi perdavimai. Stebėjome Velso taurės finalo susitikimą, jame "Llanelli" sukūrė daugybę momentų, bet neįmušė. Išpildymo procentas panašus kaip ir "Vėtros".

- Ar varžovai turi aiškų komandos lyderį, ar įsiminė kuris nors "Llanelli" futbolininkas?
- Labiausiai įsiminė 5 numerio Cortezo Belle žaidimas. Pagal jų žaidimo schemą jis turėtų žaisti dešiniame saugų linijos krašte, tačiau treneriai jam leidžia improvizuoti, todėl jo buvo pilna visa aikštė. Visa likusi komanda labai griežtai laikosi žaidybinės drausmės.

- Ar britiškas futbolas yra parankus lietuviams?
- Tai nelabai paranku mūsų futbolininkams, nes mes stengiamės žaisti kombinacinį futbolą, kamuolį daugiausia laikyti ant žemės. Bet "Vėtros" futbolininkai neblogai žaidžia ir galva. Dėl "aukštų kamuolių" gerai kovoja abu centro gynėjai Skerla ir Budimiras, jiems nenusileidžia ir kraštuose rungtyniaujantys Pedro bei Usačiovas. Prie jų galima priskirti ir Božinovskį. Todėl manau, kad mes galime su jais pasirungti "antrame aukšte".

- Koks rezultatas tenkintų "Vėtrą" pirmose rungtynėse namuose?
- Mums reikėtų bet kokia kaina pasiekti pergalę. O galvojant apie antrą etapą, reikia pergalės mažiausiai dviejų įvarčių skirtumu. Tikiu, jog mūsų komandos pajėgumas leistų tą padaryti, jeigu taip žaisime ir kovosime, kaip pastarosiose Lietuvos čempionato rungtynėse su "Kaunu" ir "Ekranu".