"Atlantui" nepavyko įveikti devyniese likusių "Šiaulių" © Eurofootball.lt
Penkioliktajame ture susitiko kovoje dėl septintosios vietos "A lygoje" susitiko Klaipėdos "Atlantas" ir Šiaulių "Šiauliai". Susitikimas, nepaisant to, kad šiauliečiai didžiąją antro kėlinio dalį praleido devyniese, baigėsi be įvarčių.

Klaipėdos "Žalgirio" stadionas, 300 žiūrovų
Teisėjas - Paulius Malžinskas
"%c00124" 0 - 0 "%c00222"

47' Giedrius Arlauskis, 55' Aleksandr Zabara (abu "Šiauliai") pašalinti iš aikštės

"Atlantas": A.Lekevičius; Butkus, Gnedojus (22' Begič), Nesterenko, Šarūnas; Navikas, Silič, Noreika (68' Žvingilas), Petreikis; Douglas (7' Daunoravičius), Aničič

"Šiauliai": G.Arlauskis; Juodeikis, Lunskis, Lapeikis, Kirchners; Kuklys, Šilėnas, Zabara, Butavičius (68' Viktoravičius); Raskov (90' Olišauskas), Tsiganenko (51' Lukovičs)

Rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos. Tiek viena, tiek kita ekipa iš kart kibo vienai kitai i atlapus. Pavojingos situacijos mezgėsi abejose aikštės pusėse. Susitikimo pradžią klaipėdiečiams apkartino jau 7 žaidimo minutę legionieriaus Izraelio Douglaso patirta trauma. Vietoj jo aikštėje pasirodė Mindaugas Daunoravičius.

Klaipėdiečiai sunkioje situacijoje nepasimete, žaidimas išliko daug maž tolygus. Nepaisant patirtos vienos traumos, apie 15 žaidimo minutę skaudų smūgį į dešiniojo kelio sritį gavo dar vienas "Atlanto" futbolininkas - Kazimieras Gnedojus, kuris 22 minutę buvo pakeistas legionieriumi Ivo Begičiumi.

Pirmoje rungtynių pusėjo ekipos ir toliau daugiausiai žaidė aikštės viduryje. Kamuolio kontroliavimo persvaros neįgijo nei viena komanda. Paskutinėmis minutėmis keletą pavojingesnių epizotų prie svečių vartų sukūrė klaipėdiečiai, tačiau "Šiauliai" pirmąją rungtynių pusę baigė išlaikydami savo vartus "sausus".

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Kamuolys ilgiau buvo laikomas aikštės viduryje. Abi komandos surengė vos kelias pavojingesnes atakas.

Tačiau viena ataka labai skaudžiai kainavo svečiams. Tikslus "Atlanto" saugų perdavimas Luka Aničičiui baigėsi tuo, kad svečių vartininkas G.Arlauskis buvo priverstas palikti baudos aikštelę, ir palietęs kamuolį už jos ribų užsidirbo raudoną kortelę.

Šiauliečių strategas atliko taktinį keitimą ir vietoj V. Ciganenkos į aikštę išleido antrą komandos vartininką I. Lukovičių.

Uostamiesčio futbolininkai neapšilusį vartininką nusprendė patikrinti tolimu smūgių, tačiau galingas spyris atsitrenkė į gerai šiauliečių pastatytą sienelę.

55 žaidimo minutę pavojingai link vartų prasiveržęs M.Daunoravičius buvo šiurkščiai pargriautas A.Zabaros. "Šiaulių" žaidėjęs nesutikęs su savo pražangą puolė ginčytis su rungtynių arbitru Pauliumi Malžinsku, tačiau už ginčus gavo ir antrą geltoną kortelę - taip svečiai neteko jau antrojo savo futbolininko aikštėje.

Nors jau atrodė, kad pusė darbo padaryta, ir per likusias 30 minučių belieka įmušti - "Atlantas" to nesugebėjo. Po 68 minutę į aikštę išbėgusio Rimanto Žvingilo pasirodymo klaipėdiečiai galutinai užspaudė svečius, ir beveik visą laiką visa komanda budavo varžovų aikštės pusėje, tačiau nuginkluoti antrojo "Šiaulių" vartininko taip ir nepavyko.