Anglija po dramatiškos baudinių serijos nusileido Olandijai © Eurofootball.lt
Trečiadienį Olandijoje vykstančiame Europos jaunimo (U-21) čempionate buvo sužaistos dvejos pusfinalio rungtynės. Turnyro šeimininkai po dramatiškai susiklosčiusių rungtynių su Anglija šventė pergalę po 11 metrų baudinių serijos, tuo tarpu Serbija nesunkiai nugalėjo Belgiją bei taip pat prasimušė į finalą.

Olandija U-21 1 – 1 Anglija U-21
(pergalę 11 m. baudinių serijoje rezultatu 13-12 šventė Olandija)
39‘ [0 – 1] Leroy Lita
89‘ [1 – 1] Maceo Rigters

Pirmojo kėlinio pabaigoje į priekį išsiveržė Anglijos futbolininkai, kai 39-ąją minutę po Davido Nugento perdavimo galva „Reading“ klubo puolėjas Leroy`us Lita stipriai smūgiavo iš kairiojo krašto, ir olandų vartų sargas Boy`us Watermanas nors ir sugebėjo liesti kamuolį pirštų galais, jo atmušti jam nepavyko ir kamuolys įskriejo į vartų tinklą. Tai buvo jau trečiasis ir paskutinis jo taiklus smūgis šiame turnyre.

Artėjant mačui prie pabaigos atrodė, kad Anglija laimės minimalia persvara, bet kaip sakoma, viltis miršta paskutinė. Olandijos rinktinės rezultatyviausias žaidėjas čempionate Maceo Rigtersas likus žaisti vienai minutei po Ryano Donko perdavimo iš kelių metrų smūgiu per save kamuolį pasiuntė į vartus.

Pratesime taip pat nugalėtojas nepaaiškėjo. Viską sprendė 11 metrų baudinių serija. Netgi 12 kartų abidvi ekipos neleido sau suklysti, bet vis dėlto nervai neišlaikė Anglijos rinktinės ir Londono „West Ham“ ekipos gynėjui Antonui Ferdinandui, kurio galingas smūgis sudrebino vartų skersinį. Šia nesėkme puikiai pasinaudojo šeimininkai ir Gianni Zuiverloonas smūgiavo tiksliai ir padovanojo komandai kelialapį į finalą.

Serbija U-21 2 – 0 Belgija U-21
4‘ [1 – 0] Aleksandr Koralov
87‘ [2 – 0] Dragan Mrdja

Puikiai šiame čempionate rungtyniaujanti Serbija ir šį kartą įrodė, jog yra verta žaisti turnyro finale. Jau 4-ąją minutę po Aleksandro Koralovo atlikto baudos smūgio iš dešiniojo krašto kamuolys nei vieno komandos draugo nepasiekė, ir suklaidindamas visus įkrito į vartus.

Belgija kovojo iki galo, turėjo nemažai progų, tačiau jų išnaudoti nepavyko. Rungtynėse lemiamą tašką padėjo serbas Draganas Mrdja, kuris pabėgęs nuo varžovų ir atsidūręs vienas prieš vartininką smūgiavo į dešinįjį kampą ir taip padėjo komandai patekti į finalą.

Taigi, birželio 23-iąją dieną Europos jaunimo (U-21) čempionato finale ginklus surems Olandija ir Serbija.