Oficialu: "Juventus" pasirašė sutartį su V.Iaquinta © Eurofootball.lt
Antrosios pagal pajėgumą Italijos "Serie B" lygos čempionas Turino "%c00038" pradėjo stiprintis savo sugrįžimui į aukščiausią divizioną ir antradienį oficialiai pasirašė penkerių metų sutartį su Italijos rinktinės ir buvusiu "%c00063" puolėju Vincenzo Iaquinta.

27 metų žaidėjas jau kurį laiką buvo siejamas su Turino klubu, ir nors derybos užtruko, sandoris pagaliau buvo užbaigtas - "Juventus" sumokės "Udinese" klubui 12 milijonų eurų.

"Tikiu, kad esu tinkamo amžiaus įgyvendinti šią svajonę. Man patinka spaudimas, ir negaliu sulaukti, kol galėsiu pradėti šį naują nuotykį. Udinėje stiprėjau kiekvienais metais ir atėjo proga padaryti šuolį kokybėje. Dabar man reikia išbandyti save nauju iššūkiu, kurį gali pasiūlyti tik toks garsus klubas kaip "Juventus", ir kautis dėl pergalių tiek Italijoje, tiek Europoje", - sakė praėjusiais metais su Italijos rinktine Pasaulio čempionu tapęs žaidėjas.

14 sezonų Italijos "Serie A" čempionate praėjusį sezoną įmušęs V.Iaquinta "Juventus" komandoje greičiausiai pakeis kitą puolėją prancūzą Davidą Trezeguet, kuris viešai pareiškė norą išvykti į kitą klubą.

"Jis svarbus žaidėjas, dar vienas pasaulio čempionas, padėsiantis rašyti klubo istoriją", - V.Iaquinta įsigijimu džiaugėsi "Juventus" direktorius Jeanas-Claude'as Blancas - "Jis yra profesionalas, kurį sveikiname atvykus, ir žaidėjas, kuris pridės patirties ir naudingumo komandai, entuziastiškai besiruošiančiai pasiūlyti fanams tą pasitenkimą, kurio jie nusipelnė. Nėra jokių abejonių, kad tai dar vienas žingsnis stiprinant komandą sugrįžimui į "Serie A" lygą."

Savo karjeros pradžioje V.Iaquinta rungtyniavo žemesnių lygų "Reggiolo", "Padova" ir "Castel di Sangro" klubuose, kol 2000 metais iš pastarojo perėjo į "Udinese". Šioje komandoje jis per septynerius metus "Serie A" sužaidė 176 rungtynes ir pelnė 58 įvarčius bei buvo pakviestas į Italijos nacionalinę rinktinę, kurioje sužaidė 19 mačų ir pasižymėjo kartą.