"Shakhtar" stiprinasi ukrainiečiais © Eurofootball.lt
Ukrainos daugkartiniai čempionai Donetsko „%c00145“ ir Dnipropetrovsko „Dnipro“ stiprinasi žaidėjais ateinančiam sezonui. „Shakhtar“ gretas papildė iš „Dnipro“ klubo išėjęs Vladimiras Ježerskis (%p04411), o kaip dalis sandorio į „Dnipro“ ekipą persikėlė Andrejus Vorobejus (%p04424) ir Viačeslavas Sviderskis (%p04414). Be to, Donetsko vienuolikė įsigijo šalies jaunimo rinktinės puolėją Aleksandrą Gladkiy.

30-metis gynėjas V.Ježerskis už 1.2 milijonų eurų sumą papildė „Shakhtar“ gretas ir su naujuoju klubu pasirašė trejų metų sutartį. Į „Dnipro“ jis atvyko 2000-2001 metų sezone ir per 146 Ukrainos „Premier“ lygos varžybas pelnė 12 įvarčių. Jo debiutas nacionalinėje šalies rinktinėje įvyko 1998 metų liepos mėnesį rungtynėse su Lenkija, o iš viso rinktinės marškinėlius jis vilkėjo 31 kartą ir praėjusią vasarą Vokietijoje vykusiame Pasaulio čempionate padėjo Ukrainai pasiekti ketvirtfinalio barjerą.

„“Shakhtar“ yra didis klubas Ukrainoje, ir šiuo metu šios komandos potencialas ir lygis yra aukštesnis negu „Dnipro“, - teigė V.Ježerskis. – Be to, man tai puikus šansas išbandyti save UEFA Čempionų Lygos turnyre“.

Tuo tarpu 28-erių metų puolėjas A.Vorobejus, kuris Ukrainos rinktinėje yra sužaidęs 63 mačus ir pelnęs 8 įvarčius, su „Dnipro“, kuris pateko į UEFA Taurės kvalifikacines varžybas, pasirašė trejų metų sutartį.

28-erių metų gynėjo V.Sviderskio perėjimo detalės oficialiai nėra skelbiamos. Dešiniajame krašte rungtyniaujantis futbolininkas Ukrainos nacionalinėje komandoje žaidė 12 kartų ir pastaruosius šešis mėnesius praleido nuomoje Odesos „Chornomorets“ klube.

Be to, „Shakhtar“ neseniai iš „Kharkiv“ klubo už 2.5 milijono eurų sumą įsigijo Ukrainos jaunimo rinktinės puolėją Aleksandrą Gladkiy. Kontraktas, kuris Donetsko komandai garantuoja 75 procentų žaidėjo nuosavybės ir 25 procentus pardavusiam klubui, pradės galioti nuo birželio 18 dienos, kai pasibaigs Ukrainos pirmenybės. 19-metis A.Gladkiy „Kharkiv“ ekipoje 2004-2005 metų sezone buvo vienas rezultatyviausių žaidėjų visoje lygoje, per 27 varžybas pelnęs 11 įvarčių.