Atsistatydino "Athletic Bilbao" vyr. treneris © Eurofootball.lt
„%c00039“ klubo vyriausiasis treneris Jose Manuelis Esnalas nusprendė atsistatydinti iš savo užimamų pareigų nepaisant to, kad sekmadienį įvykusiame paskutiniame Ispanijos „Primera“ lygos pirmenybių ture sugebėjo su baskų ekipa užimti 17-ąją vietą ir išlikti aukščiausioje lygoje.

57-erių metų strategas, kuris Ispanijoje yra geriau žinomas pravarde „Mane“, sako, jog nusprendė pasitraukti prieš liepos mėnesį įvyksiančius naujojo klubo prezidento rinkimus.

„Nenoriu būti įtrauktas į rinkimų procesą ir būti siejamas su kokiu nors kitu galimu kandidatu į trenerio postą, - teigė J.M.Esnalas. – Visa širdimi didžiuojuosi, jog vadovavau tokiai komandai kaip „Athletic Bilbao““.

Mane perėmė komandos vairą iš Felixo Sarriurgarte, kuris praėjusių metų lapkričio mėnesį buvo atleistas, nes klubas atsidūrė pavojingoje, iškritimą lemiančioje, zonoje.

Savo politika naudoti beveik vien baskų regione gimusius žaidėjus garsėjantis „Athletic Bilbao“ klubas, kuris dar niekada nebuvo iškritęs iš aukščiausiojo Ispanijos diviziono nuo jo starto 1928 metais, vienu tašku aplenkė artimiausius persekiotojus Vigo „%c00020“, nes sekmadienį 2-0 nugalėjo Valensijos „%c00197“ vienuolikę.