S.Širmelis: "Rungtynės baigėsi per 20 minučių" © Eurofootball.lt
Sekmadienį namuose Panevėžio "Ekranas" susitiko su "Šilutės" komanda. Rungtynės baigėsi triuškinančiu rezultatu 6-1 šeimininkų. Po mačo vykusioje spaudos konferencijoje "Šilutės" treneris Rimas Čeliauskas teigė bandysiantis komandoje taisyti psichologines problemas, o "Ekrano" strategas Saulius Širmelis pripažino, kad jo auklėtiniams pasisekė greitai užsitikrinti pergalę ir vėliau galėjo pasitaupyti kitoms rungtynėms.

"Šilutės" treneris R.Čeliauskas pripažino, kad po tokios rungtynių baigties nelabai norisi kalbėti, viskas ir taip yra aišku.

"Žinoma komandoje yra problemų ir reikia jas šalinti. Mūsų komanda yra jauna komanda, jie turi mokytis, spręsti kylančias psichologines problemas, bet mes žiūrime tik į priekį ir bandysime "gydyti" komandą,"- rankų ateityje nežadėjo nuleisti treneris R Čeliauskas.

Treneris labiausiai apgailestavo, kad kai kuriems jo komandos žaidėjams trūkta sąžinės, valios, pagarbos, asmeninės ir komandinės atsakomybės.

Nors ir "A lygos" turnyrinėje lentelėje šilutiškiai užima priešpaskutiniąją 9-ą vietą, treneris įsitikinęs, kad nėra taip, kad "Šilutės" niekas nebijo: "Mes galime bet kada atnešti sumaišties, vis dėl to esame nenuspėjama komanda."

"Ekrano" vyr. treneris Saulius Širmelis patvirtino, kad šiandien buvo ne "Šilutės" diena: "Mums greitai pavyko įmušti tris įvarčius ir rungtynės, galima sakyti, baigėsi 20-ąją minutę."

Treneris antrąjį kėlinį apibūdino kaip žaidėjų "pataupymą" ir po ilgesnės pertraukos išbėgusių į aikštelę pasirodymą. Bet S. Širmelis pripažino, kad jo auklėtiniai žaidė per daug atvirą žaidimą, todėl "Šilutė", net ir su vienu puolėju pelnė įvartį ir dar išprovokavo 11 m baudinį: "Bet vėl gi, antrajame kėlinyje, nori nenori, reikėjo galvoti apie artėjančias trečiadienio rungtynes su "Vėtros" komanda."

Paklaustas kaip vertina šiandienos varžovus, "Ekrano" strategas teigė, kad galbūt taip jau susiklostė, kad žaidžiant su jo komanda "Šilutė" praleido gana daug įvarčių: "Su kitomis komandomis jie kaunasi ir nemanau, kad tam neturi motyvacijos. Nenorėčiau jų nevertinti, nemažai jaunų žaidėjų pažįstų, jie tikrai turi potencialą."

Kai kuriais sekmadienio rungtynių momentais rodėsi, kad ekraniečiai sau surengė lengvą pasivaikščiojimą. Treneris tokių jų veiksmų nesmerkė: "Jie žinojo ką daro. Trečiadienį tikrai nebus lengva. Ten nei mes norėsime vaikščioti, nei varžovai mums tai leis daryti. Vyrai labai atsakingai žiūri į artėjančias varžybas, kaip ir į kiekvienas kitas."

Šiandien aikštelėje po ilgos pertraukos pasirodė estas Taavi Rahn ir antrąsias savo rungtynes šį sezoną žaidė Mindaugas Gardzijauskas. "Jis pastaruosius mėnesius ką tik darė, tai bėgiojo. Mindaugui dabar trūksta žaidybinės praktikos, su kamuoliu jis negalėjo dirbti, todėl bėgiojo, ruošėsi fiziškai."

Legionieriaus Taavi Rahno problemos yra tos, kad jis tik gegužės pabaigoje pradėjo bėgioti. "Bet jis tikrai gali atlikti savo darbą. Šiandien jį išleidome į saugų liniją. Taavi yra universalus, o mums kaip tik dabar ir trūksta atraminio saugo,"- pripažino S. Širmelis.

Giedrius Tomkevičius iškrito ilgesniam laikui, o Dominykas Galkevičius blogai pasijuto po rungtynių su "Skonto". Anot trenerio labai svarbu juos pakeisti, o M. Gardzijauskas ir T. Rahn tikrai sugebės tai padaryti: "Dabar jiems reikia patikėti savo jėgomis ir tikėtis, kad tos traumos nebeatsinaujins."