13 turas: CSKA prarado du svarbius taškus © Eurofootball.lt
Šeštadienį Rusijos „Premier“ lygos pirmenybėse buvo sužaistos šešerios 13-ojo turo varžybos. Dar vieną staigmeną pateikė Vladivostoko „Luch-Energia“, kuri sutriuškino Maskvos „Lokomotiv“, kitas sostinės klubas CSKA nesugebėjo įveikti Tomsko „Tom“ vienuolikės, o pergales taip pat iškovojo „Saturn“, „Rubin“ ir „Amkar“.

Vladivostoke vietos „Luch-Energia“ priėmė svečius iš Maskvos, „Lokomotiv“ futbolininkus. Pirmasis mačo įvartis buvo įmuštas jau 10-ąją susitikimo minutę, kai gavęs kamuolį iš krašto sostinės komandos vartų sargą Eldiną Jakupovičių nuginklavo Aleksejus Ivanovas.

Antrajame kėlinyje svečiai atsigavo ir 57-tą minutę Dinaras Biliatdinovas įsiveržė į „Luch-Energia“ baudos aikštelę, bet „šovė“ virš vartų skersinio. Po poros minučių aikštės šeimininkų vartams grasino ir Aleksandras Samedovas, bet puikiai į ataką sureagavo vartininkas Marekas Čechas. Dar po kelių akimirkų po A.Samedovo perdavimo puolėjas Dmirtijus Syčiovas smūgiavo greta virpsto.

„Neįmuši tu–įmuša tau“. Šią nerašytą auksinę futbolo taisyklę patvirtino šeimininkai, kai 66-ąją minutę tas pats A.Ivanovas buvęs prieš tuščius vartus pasiuntė kamuolį į tinklą. Bet „geležinkeliečiai“ nesiruošė taip lengvai pasiduoti ir Dmitrijus Loskovas turėjo puikų šansą, bet ir vėl patikimai sužaidė M.Čechas.

Rungtynėse tašką padėjo „Luch-Energia“ futbolininkai, o tai likus žaisti dvejas minutes tiksliu smūgiu padarė Aleksandras Šešukovas. Vladivostoko futbolininkai, kurie praėjusį savaitgalį net 4-0 sutriuškino CSKA, po šios įtikinamos pergalės šoktelėjo į 10-ąją vietą, o „Lokomotiv“ išliko 6-oje pozicijoje.

Kitose rungtynėse Maskvos CSKA klubas norėjo reabilituotis prieš savo sirgalius po pralaimėjimo „Luch-Energia“ vienuolikei mače su Tomsko „Tom“. Pirmame kėlinyje vyko lygi kova, komandos nežaidė greito futbolo bei didesnių pavojų viena kitai iškelti nesugebėjo.

Nors CSKA strategas Valerijus Gazajevas po pertraukos išleido brazilą Dudu ir 17-metį puolėją Nikitą Burmistrovą, pradėjo žaisti atakuojantį futbolą, tačiau po maskviečių klaidos vidurio aikštėje vos nepasinaudojo svečiai - šeimininkų laimei vartininkas Venjaminas Mandrykinas buvo greitesnis už savo priešininką. Mačo pabaigoje iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams, bet pavojingose situacijose puikiai žaidė „Tom“ vartininkas Vasilijus Chomutovskis.

Po šių lygiųjų CSKA ir toliau pirmauja pirmenybėse, o Tomsko futbolininkai išsaugojo 11-ąją vietą.

Kitame mače „Khimki“ klubas susitiko su Sankt Peterburgo „Zenit“. Įvartis buvo pelnytas 11-ąją minutę, kai svečių puolėją Andrejų Aršaviną savo baudos aikštelėje pargriovė „Khimki“ gynėjas Vule Trivunovičius. Arbitras paskyrė 11 metrų baudinį, kurį realizavo Anatolijus Timosčiukas.

Rungtynėms įpusėjus aikštės šeimininkams pavyko išlyginti rezultatą, kai Antonas Archipovas ant žolės „paguldęs“ net du „Zenit“ gynėjus tiksliai smūgiavo į tolimąjį viršutinį vartų kampą. Bet praėjus vos 8 minutėms svečiai vėl išsiveržė į priekį, kai po komandinės kombinacijos pasižymėjo A.Aršavinas.

Atrodė, kad „Zenit“ iškovos pergalę, tačiau paskutinę mačo minutę Romanas Širokovas nuginklavo „Zenit“ vartininką Viačeslavą Malofejevą.

Minimalias pergales taip pat iškovojo autsaideriai Maskvos „Saturn“ bei Kazanės „Rubin“, o Permės „Amkar“ palaužė „Spartak Nalchik“ futbolininkus.

13 turo šeštadienio rungtynių rezultatai

„Luch-Energia“ 3 – 0 „Lokomotiv“
10‘ [1 – 0] Aleksey Ivanov
66‘ [2 – 0] Aleksey Ivanov
88‘ [3 – 0] Aleksandr Sheshukov

CSKA 0 – 0 „Tom“

D.Šemberas (CSKA) žaidė visas rungtynes

„Khimki“ 2 – 2 „Zenit“
11‘ [0 – 1] Anatoli Timoschuk (11 m.)
60‘ [1 – 1] Anton Arkhipov
68‘ [1 – 2] Andrei Arshavin
90‘ [2 – 2] Roman Shirokov

82‘ Vule Trivunovic („Khimki“) pašalintas iš aikštės
85‘ Dong-Jim Kim („Zenit“) pašalintas iš aikštės

M.Samusiovas („Khimki“) rungtynėms registruotas nebuvo

„Saturn“ 1 – 0 „Rostov“
27‘ [1 – 0] Dmitri Kirichenko

E.Česnauskis („Saturn“) žaidė iki 67 minutės, R.Džiaukštas rungtynėms registruotas nebuvo

„Rubin“ 1 – 0 „Krylja Sovetov“
42‘ [1 – 0] Aleksandr Ryazantsev

„Spartak Nalchik“ 0 – 1 „Amkar“
57‘ [0 – 1] Dmitri Belorukov

Turnyrinė lentelė: