J.Portillo rungtyniaus "Osasuna" klube © Eurofootball.lt
Buvęs Madrido „%c00003“ puolėjas Javieras Portillo (%p00221) sutiko palikti į žemesniąją Ispanijos „Primera“ lygos divizioną iškrisiantį Taragonos „%c00317“ bei persikelti į Pamplonos „%c00018“ klubą, su kuriuo pasirašys ketverių metų kontraktą.

25-erių metų futbolininkas praėjusią vasarą papildė „Gimnastic“ gretas. Taragonos ekipa paskutinėse sekmadienį Ispanijos čempionate įvyksiančiose rungtynėse su „Barcelona“ vis tiek išliks paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, ir puolėjo sutartyje yra išlyga, jog jis gali palikti komandą, jeigu klubas bus išmestas iš aukščiausiojo diviziono.

Žaidėjas „Osasuna“ ekipoje užpildys puolime atsiradusią spragą, kadangi veteranas iš Serbijos Savo Miloševičius paskelbė, jog vasarą paliks Pamplonos klubą.

„Buvau labai laimingas „Gimnastic“ komandoje, ir būčiau su malonumu likęs klube, jeigu jie sugebėtų išlikti „Primera“ lygoje, tačiau taip neatsitiko, - teigė jaunasis puolėjas. – Manau, kad klubo sirgaliai supras mano išvykimo priežastis, kadangi taip bus geriau ir man, ir klubui“.

J.Portillo savo karjerą pradėjo sostinės „Real“ klube, ir per 29-erias varžybas pelnė 6 įvarčius, tačiau jam nepavyko išsikovoti vietos startinėje komandos sudėtyje.

2005 metais jis buvo paskolintas Italijos „Serie A“ lygos „%c00143“ ekipai, po to rungtyniaudamas Belgijos „%c00132“ komandoje padarė įspūdį, ir 2006 metų vasarą perėjo į „Gimnastic“.

Nepaisant to, kad klubas kitą sezoną žais žemesnėje lygoje, šiame sezone J.Portillo rungtyniavo gana sėkmngai ir „Primera“ lygoje varžovų vartininkus nuginklavo 11 kartų.