N.Lennonas keliasi į "Nottingham Forest" © Eurofootball.lt
Buvęs Šiaurės Airijos nacionalinės rinktinės ir daugkartinio šalies čempiono Glazgo „%c00119“ klubo kapitonas Neilas Lennonas (%p05230) nusprendė karjerą tęsti ne kokiame stipriame klube, o Pirmojoje Anglijos lygoje (trečia pagal pajėgumą), „%c00319“ ekipoje.

35-erių metų veteranas, kuris praėjusį mėnesį paliko „Celtic“ vienuolikę po septynerių karjeros metų, praleistų Glazge, su naujuoju klubu pasirašė vienerių metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

Šiuo patyrusiu žaidėju didžiulį susidomėjimą išreiškė į Anglijos „Premier“ lygą sugrįžęs Roy`aus Keane`o treniruojamas „%c00260“ klubas, tačiau jis nepanoro didelių iššūkių ir papildydamas Notingemo ekipos gretas tapo pirmuoju „Forest“ trenerio Colino Calderwoodso įsigytu pirkiniu šią vasarą.

Iš pradžių buvo manoma, kad N.Lennonas pradės trenerio karjerą, tačiau jis vis dėlto dar nesiruošė skirtis su profesionaliu futbolu.

Per savo ilgametę karjerą saugas su „Celtic“ iškovojo 11 pagrindinių trofėjų, buvo vienas komandos lyderių 2003 metų UEFA Taurės varžybų finale bei padėjo buvusiam treneriui Martinui O`Neilui iškovoti keletą Škotijos čempionato titulų iš eilės.

Be to, N.Lennonas prieš atvykdamas į Škotiją rungtyniavo ir „Leicester City“ klube, su kuriuo 1997 ir 2000 metais laimėjo Lygos Taurę.

Šiaurės airis kitą sezoną bandys padėti „Nottingham Forest“ išsikovoti patekimą į „Championship“ divizioną, kadangi šių metų gegužę „Forest“ iki to trūko labai nedaug, bet klubas suklupo mače prieš „Yeowil Town“.