Rungtynių "Žalgiris" – "Kaunas" apžvalga © Eurofootball.lt
Antradienį startuoja Baltijos futbolo lygos ketvirtfinaliai. Pirmose rungtynėse Vilniuje „Žalgiris“ susikaus su Lietuvos čempionais, „Kauno“ futbolininkais.

„%c00032“ – „%c00030“
Vilnius, „Žalgirio“ stadionas, 18:00 val.
Teisėjas – A.Sipailo (Latvija)


Abi komandos yra pažįstamos viena kitai iki skausmo. Prieš keletą metų jos kovodavo dėl A lygos čempionų vardų, tačiau vėliau žalgiriečiai smuko žemyn. Vilniečiai sieks pagaliau įveikti „Kauno“ sindromą. Pastarąjį kartą „Žalgiris“ „Kauną“ nugalėjęs buvo dar 2003 m. rudenį, LFF taurės pusfinalyje ir Supertaurės finale. Nuo to laiko komandos arba sužaisdavo lygiosiomis, arba nugalėdavo Futbolo beisbolo klubas.

Šiemet abi komandos susitiko vieną kartą, ir A lygos varžybose Kaune sužaidė taikiai, 1-1. Įvarčius tuomet pelnė Ričardas Beniušis (šeimininkams) ir Valerijus Mižigurskis (svečiams).

Pakeliui į ketvirtfinalį, Lietuvos čempionams pakako tik dviejų rungtynių A grupėje, kadangi iš varžybų buvo pašalintas Daugpilio „Dinaburg“. Kauniečiams buvo likę tik formalumai varžybose su Narvos „Trans“ – vienas varžybas jie laimėjo 3-2, kitas baigė lygiosiomis 2-2.

Žalgiriečiai C grupėje turėjo pripažinti Liepojos „Metalurgs“ pranašumą (0-0 ir 1-3), bet pranoko Talino „Levadia“ (1-1 ir 2-1) ir užėmė antrąją vietą.

Šalies čempionate abejoms komandoms sekasi panašiai. Po pergalės savaitgalį prieš „Atlantą“ 2-1 kauniečiai su 32 taškais po 14 rungtynių žengia pirmi A lygoje. Žalgiriečiai 1-0 pranoko „Vėtra“ ir su 26 taškais žengia treti, tačiau yra žaidę vienomis rungtynėmis mažiau.

Kalbėdamas apie būsimas rungtynes, kauniečių treneris bulgaras Angelas Červenkovas buvo atsargus: „Laimėti rungtynes. Su tokiu tikslu visada einame į aikštę, „Žalgiris“ yra labai gera komanda, ką įrodė ir tarpusavio rungtynėse šiemet, kurios baigėsi lygiosiomis, tad pasiekti teigiamą rezultatą Vilniuje bus labai sudėtinga. Vis dėl to aš 100 procentų pasitikiu savo futbolininkais“.

Tuo tarpus rezultatyviausias šio sezono „Kauno“ futbolininkas Ričardas Beniušis (15 įvarčių) buvo lakoniškas, tačiau kalbėjo tik apie pergalę: „Sunku kažką prognozuoti. Esame susikoncentravę, turime motyvaciją, ir esame gerai pasirengę psichologiškai. Viskas ką žinau – po ketvirtfinalio seka pusfinalis. Nulinės lygiosios – ne tai ko mes sieksime Vilniuje, mes kovosime tik dėl pergalės.“

„Per rinktinės treniruočių stovyklą draugiškai ginčijomės su Mindaugu Kalonu, ir aš pasakiau, kad „Kaunas“ Baltijos lygoje finišuos aukščiau už jo klubą Liepojos „Metalurgs“. Taigi, aš turiu žaisti puikiai, kad įrodyčiau savo tiesą Mindaugui“,- pridūrė „Kauno“ snaiperis.

Abi komandos tikriausiai galės žaisti stipriausių sudėčių. Kol kas neaišku dėl „Žalgirio“ vartininko Ernesto Šetkaus, prieš kelias savaites patyrusio rankos traumą, būklės. Vis tik jį ir šiose rungtynėse gali pavaduoti Marius Rapalis, kuriam po rungtynių su „Levadia“ ekipos treneris ir prezidentas Arminas Narbekovas negailėjo pagyrų. Kiek anksčiau smulkias traumas patyrę saugai Virmantas Lemežis ir Raimondas Vilėniškis taip pat turėtų būti pasiruošę žengti į aikštę.

Atsakomosios rungtynės Kaune įvyks liepos 4 dieną. Šios poros nugalėtojas pusfinalyje susitiks su Vilniaus „Vėtros“ ir „Ventspils“ mačo laimėtoju.