X.Alonso susiejo savo ateitį su "Liverpool" © Eurofootball.lt
Ispanijos nacionalinės rinktinės ir Anglijos „Premier“ lygoje 3-iąją vietą užėmusio „%c00045“ klubo saugas Xabi Alonso (%p01026) pasekė savo komandos draugų pėdomis ir su „raudonaisiais“ pasirašė naują ilgalaikį kontraktą.

25-erių metų futbolininkas kartu su vartininku Pepe Reina, gynėju Jamie Carragheriu, ir kapitonu Stevenu Gerrardu pratęsė savo sutartį su „Liverpool“ dar penkeriems metams, ir taip, paneigdamas gandus apie persikėlimą į „%c00006“ ar „%c00038“, susiejo savo ateitį su 2005-ųjų Europos čempionais ir liks „Anfield“ iki 2012-ųjų metų.

„Žinojau, jog manimi domisi keletas klubų, tačiau mano noras visada buvo likti čia. Suprantu, ką reiškia „Liverpool“ ekipa daugeliui žmonių. Tai ypatingas klubas ir neturiu jokių minčių palikti jo, - teigė X.Alonso. – Liverpulyje praleidau trejus metus ir dabar jaučiu meilę tiek klubui, tiek klubo sirgaliams“.

„Šaunu matyti kitus komandos draugus, kurie taip pat pratęsė sutartį su „Liverpool“, - pridūrė ispanas. - Stevenas, Jamie, Pepe yra labai svarbūs žaidėjai klubui ir nuostabu, jog jie įrodė savo ištikimybę ekipai. Esu įsitikinęs, kad treneris Rafaelis Benitezas į komandą prisivilios naujų žaidėjų, o naujieji savininkai darys viską, kad sustiprintų „Liverpool“. Tikrai galime pasiekti daug gerų rezultatų ir viliuosi, kad nepadarysime tokių pat klaidų ateinančiame sezone, kurias darėme praėjusiame. Norime mesti iššūkį stipriausiom komandom“.

Ispanas į „Liverpool“ atvyko 2004-ųjų metų rugpjūtį už 10,5 milijonų svarų sterlingų sumą iš Ispanijos „%c00091“ vienuolikės ir praeitame Anglijos „Premier“ lygos sezone sugebėjo pasižymėti 4 kartus.

Sklandė gandai, jog X.Alonso gali palikti „Anfield“, kadangi į klubą sausio mėnesį atvyko Argentinos nacionalinės rinktinės žvaigždė Javieras Mascherano, bet ispanas nėra linkęs be kovos užleisti savo kolegai vietos pagrindinėje komandos sudėtyje.

„Puiku kovoti dėl teisės žaisti startinėje sudėtyje ir aš tam esu pasiruošęs, - kalbėjo X.Alonso. – Kuo daugiau aukštos klasės žaidėjų „Liverpool“ turės, tuo komandos lygis bus geresnis ir esu įsitikinęs, jog gausiu daug laiko pasireikšti aikštėje, nes pasitikiu ekipos treneriu“.

Išsaugoję X.Alonso komandoje, klubas tikisi šios savaitės bėgyje pratęsti sutartį dar penkeriems metams su Airijos rinktinės dešiniojo krašto gynėju Steve`u Finnanu ir saugu iš Malio Mohamedu Sissoko.