Lietuvos rinktinės rungtynių su Italija reitingai © Eurofootball.lt
Septintoje Lietuvos rinktinės žaidėjų reitingavimo rubrikos dalyje EuroFootball.lt pabando įvertinti rinktinės žaidimą mače prieš planetos čempionę Italiją balais nuo 1 iki 10.

Lietuvos rinktinė – 6.5 (Lietuvos rinktinė nesugebėjo pakartoti įspūdingo pasirodymo Italijoje, tačiau privertė pasaulio čempionus pavargti ir jei ne meistriškumo stoka išnaudojant progas bei nelabai palankūs arbitro sprendimai, turėjo galimybių pasiekti ir teigiamą rezultatą)

Startinė sudėtis

Paulius Grybauskas – 6.5 (Sėkmingai nubraukė visas abejones, ar sugebės tinkamai pakeisti Žydrūną Karčemarską. Neturėjo jokių šansų atremti puikių Fabio Quagliarelia smūgių, klaidų nedarė ir poroje epizodų patikimai saugojo vartus.)

Gediminas Paulauskas – 5 (Silpniausia Lietuvos rinktinės grandis mače su Gruzija turėjo daug vargo ir prieš gerokai pajėgesnę Italijos rinktinę. Nesusitvarkė su F.Quagliarelia pirmojo įvarčio epizode, jo krašte buvo įmuštas ir antrasis.)

Andrius Skerla – 6 (Italams žaidžiant su vienu vidurio puolėju F.Inzaghi itin daug vargo neturėjo ir gindamasis rimčiau neklydo.)

Tomas Žvirgždauskas – 5.5 (Galėjo sužaisti labiau užtikrintai prieš antrąjį įvartį, kai kovojo su Simone Perrotta, taip pat suklydo antrajame kėlinyje suteikdamas puikią progą Antonio Di Natale.)

Arūnas Klimavičius – 5.5 (Dažnai nespėdavo paskui Gianluca Zambrotta ir A.Di Natale duetą kairiajame italų atakos krašte. Po pertraukos buvo perstumtas į kitą kraštą ir su užduotimi tvarkėsi kiek geriau.)

Igoris Morinas – 6 (Neatnešė naudos lietuvių bandymams atakuoti, buvo beveik nepastebimas ir paliko aikštę jau 39 minutę.)

Deividas Šemberas – 6.5 (Daugelis žaidimo vėl sukosi per šį vidurio saugą ir jam tekdavo nemaža dalis atsakomybės pradedant atakas. Ne visada žaisdavo tiksliai ir kartais trūkdavo greitesnio jo žaidimo, tačiau atakuoti nebuvo jo pagrindinis vaidmuo, o kamuolių skirstytojo funkciją atliko.)

Mantas Savėnas – 6.5 (Turėjo vargo kovodamas prieš galingesnius italų saugus, bet buvo pastebimesnis nei mače su Gruziją ir dažniau prisidėdavo prie atakuojančių veiksmų – kartą grasino Gianluigi Buffono vartams, taip pat atliko pora aštrių perdavimų, tarp jų vienas prieš vieną išbėgusiam Kalonui.)

Mindaugas Kalonas – 6.5 (Neišnaudojo geriausios komandos progos įmušti, bet buvo aktyvus atakuojant ir kėlė grėsmę varžovų gynybai. Kartą buvo netoli tikslo baudos smūgiu.)

Marius Stankevičius – 7 (Žaisdamas prieš Italiją nepademonstravo visų savo sugebėjimų atakuojant, bet gerai atliko darbą gynyboje ir aikštės viduryje atiduodamas perdavimus. Antrajame kėlinyje buvo atitrauktas į gynybą.)

Tomas Danilevičius – 7 (Komandai žaidžiant vienu puolėju buvo pastumtas labiau į priekį ir dažnai turėjo grumtis net su dviem ar trimis varžovais. Nepaisant to, vėl sugebėjo prisidėti prie pavojingiausių lietuvių atakų. Buvo neleistinai stabdomas baudos aikštelėje, kartą individualiu reidu vos neįveikė visos italų gynybos.)

Atsarginiai

(39') Saulius Mikoliūnas - 6.5 (Pagyvino žaidimą kairiajame krašte. Jo greitis pravertė staigiems išpuoliams)

(46') Andrius Gedgaudas – 6 (Pasirodęs po pertraukos žaidimo negadino, tačiau nieko reikšmingesnio atlikti nesugebėjo)

(61') Tadas Labukas- 6 (Grasino varžovų vartams pavojingu smūgiu galva, bet nuveikti daugiau energingajam puolėjui pritrūko meistriškumo)

Vyr. treneris

Algimantas Liubinskas – 6.5 (Sugebėjo sustyguoti gynybą žaisti prieš pavojingąjį F.Inzaghi, bet tai leido italams dažniau atakuoti iš toli. Ilgai nedelsė pakeisti naudos nedavusį I.Moriną, atlikti kitus keitimus. Iš dalies pasiteisino sprendimas žaisti penkiais saugais.)

-

Palaikymas – 7.5

Nors stadionas nebuvo pilnutėlis, dvejos rungtynės per keletą dienų nesutrukdė lietuviams sėkmingai palaikyti savo rinktinę. Netgi Lietuvai pralaimint rezultatu 0-2 ir nešviečiant didesnių vilčių išsigelbėti žiūrovų šūksniai visiškai nenutilo. Tuo tarpu ištikimiausių sirgalių tribūna šį kartą pasipuošė įspūdinga pirotechnika, kurios vaizdai apskriejo pasaulį.

Tai buvo subjektyvus EuroFootball.lt įvertinimas. Norėtume sužinoti ir Jūsų nuomonę.

Siūlome žaidėjus reitinguoti pagal tokią skalę:

10: Fantastiškai - Absoliučiai nepakartojamas, idealus pasirodymas.
9: Puikiai - Aukščiausios klasės žaidimas, vertas rungtynių geriausiojo titulo.
8: Labai gerai - Žaidė įspūdingai ir patikimai.
7: Gerai - Rungtyniavo gerai ir beveik neklydo.
6: Vidutiniškai - Pradinis balas. Neklydo, bet ir neatliko nieko ypatingo.
5: Prastai - Darė klaidų ir žaidė nelabai sėkmingai.
4 ir mažiau: Blogai - Darė daug klaidų ir nusipelno kritikos.