M.Viduka rungtyniaus "Newcastle" klube © Eurofootball.lt
Anglijos „Premier“ lygoje 13-oje vietoje finišavusi „%c00046“ ekipa ir toliau sėkmingai stiprina savo gretas ateinančiam sezonui. Šį kartą klubas galiausiai iš kitos šalies komandos „%c00053“ įsigijo Australijos nacionalinės rinktinės puolėją Marką Viduką (%p02228).

31-erių metų australas pasibaigus „Premier“ lygos sezonui atsisakė pratęsti kontraktą su „Boro“ ekipa ir būdamas laisvuoju agentu papildė „Newcastle“. Su naujuoju klubu futbolininkas pasirašė dviejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar vieneriems metams.

Legionieriumi iš Australijos, kuris į „Boro“ atvyko 2004 metais iš „%c00059“ už 4.5 milijonų svarų sterlingų sumą, domėjosi dar trys anglų klubai: „%c00057“, Londono „%c00248“ ir „%c00048“.

M.Viduka praėjusiame sezone Anglijos pirmenybėse buvo rezultatyviausias „Middlesbrough“ žaidėjas - jis pelnė 14 įvarčių bei dar 5 tikslius smūgius pridėjo FA Taurės varžybose.

„Jaučiuosi lyg būčiau devintam danguj. Pagrindinis dalykas, kuris pritraukė mano dėmesį į šį klubą buvo tai, jog jis žengia teisinga linkme, - oficialiai „šarkų“ svetainei sakė M.Viduka. – Naujuoju treneriu tapo Samas Allardyce`as ir jeigu mums seksis, tai bus kažkas nuostabaus“.

„Diskusija su Samu man buvo didelis persilaužimas, - pridūrė jis. – Aš labai troškau išgirsti, kokie yra trenerio planai ateinančiam sezonui ir kokius žaidėjus jis yra nusižiūrėjęs. Jo atsakymai buvo tokie, apie kuriuos aš ir galvojau. Noriu laimėti trofėjus ir „Newcastle“ yra toks klubas, turintis visas galimybes tai padaryti, kadangi prie vairo stojo S.Allardyce`as“.

Buvęs ilgametis „Bolton“ ekipos, ir dabartinis vyriausiasis „šarkų“ komandos treneris S.Allardyce`as kalbėjo: „Įsigijome žaidėją turintį milžinišką patirtį „Premier“ lygoje ir puikų įvarčių mušėją. Jis turi gerus fizinius duomenis ir matomai sustiprins mūsų puolimo liniją bei komandoje įvyks tiesioginė dvikova su Shola Ameobi, kuris ir vėl yra sveikas“.

„Žinoma, jog kiekvienas treneris per rungtynes nori turėti du žaidėjus žaidžiančius kiekvienoje pozicijoje, o tai yra būtent tas, ką mes ir turėsime kitą sezoną priklausomai nuo to, kaip puolėjai bus tuo suinteresuoti, - tęsė strategas. – Tai puiki pradžia mums, kadangi jau turime Obafemi Martinsą ir Michaelą Oweną, kuris yra didis žmogus. Visa tai atrodo tiesiog nuostabiai“.

„Middlesbrough“ ekipos strategas Garethas Southgate`as buvo labai nusivylęs, jog M.Viduka nusprendė palikti „Riverside“: „Labai apgailestauju, tačiau mes darėme viską kas įmanoma, kad tik išsaugotume jį klube. Faktas tas, kad iki jo kontrakto pabaigos buvo likę keletas mėnesių ir todėl buvo labai sunku. Tai reiškė, jog jis gali kalbėtis su kitais žmonėmis, ir nuo to laiko mes nieko negalėjome pakeisti“.

Tuo tarpu „Newcastle“ jau iš „%c00054“ ekipos už 5.5 milijonų svarų sumą įsigiję saugą Joey Bartoną (%p02310), nori pasikviesti ir Izraelio nacionalinės rinktinės bei „%c00050“ klubo gynėją Talį Ben Haimą (%p03105), kurio kontraktas jau baigėsi.

S.Allardyce`as, balandžio mėnesį palikęs „ristūnų“ trenerio postą, teigė oficialiai svetainei: „Taip, esu susidomėjęs Taliu Ben Haimu. Jis yra laisvasis agentas ir gali būti lengvai pasiekiamas“.