L.Kingstonas lieka "Hearts" © Eurofootball.lt
Ganos nacionalinės rinktinės saugas Larry Kingstonas turėtų likti Edinburgo "Hearts" - žaidėjo agento teigimu, klubas pasinaudojo galimybe perpirkti futbolininko sutartį su Grozno "Terek".

L.Kingstonas į "Hearts" atvyko sausį pagal nuomos kontraktą iš "Terek" su galimybe žaidėją įsigyti. Tačiau Edinburgo klubas neskubėjo ir kadangi šią savaitę buvo paskutinis terminas pasinaudoti susitarimu, buvo spėliojama, jog sėkmingai karjerą Škotijoje pradėjusį ganietį norėtų įsigyti tokie Anglijos "Premier" lygos klubai kaip "Bolton" ir "Newcastle".

Vis tik pasak žaidėjo agento Aleksandro Fedosejevo, "Hearts" savininkas Vladimiras Romanovas pasinaudojo teisę įsigyti L.Kingstoną už 500 tūkstančius svarų ir įsigaliojo žaidėjo sutartis su klubu iki 2010 metų vasaros. Manoma, kad klubas sandorį turėtų oficialiai patvirtinti pateikęs reikalingus dokumentus Škotijos futbolo asociacijai.

"Jau gavau dokumentus, viskas sutvarkyta ir galimybe buvo pasinaudota. Kontraktas galios trejus metus. Larry nori iškovoti pergalių su "Hearts" - tokioje padėtyje jis dabar yra. Jis yra labai išmintingas vaikinas. Jis nori pademonstruoti savo puikius sugebėjimus ir pasiekti rezultatų", - teigė A.Fedosejevas škotų spaudai.

Tuo tarpu iš "Kauno" Edinburgo ekipai paskolintų žaidėjų ateitis lieka neaiški, nes V.Romanovo klubų sistemoje dirbantis Valdas Ivanauskas dar nesusitiko su verslininku iš Kauno aptarti kito sezono planų.

"Dar neturėjome progos pasikalbėti. Ponas Romanovas šiuo metu labai užsiemęs, bet manau, kad jis atvyks į Lietuvą susitikimui. Greičiausiai susitiksime po trečiadienio rungtynių tarp Lietuvos ir Italijos", - savaitės pradžioje dienraščiui "Evening News" sakė V.Ivanauskas.

Lietuvos rinktinės mačus Kaune stebėjęs V.Ivanauskas taip pat pripažino, kad į Edinburgą gali persikelti "Kauno" puolėjas Ričardas Beniušis: "Beniušis dabar muša daug įvarčių ir yra puikioje formoje. Jis jau pasiruošęs nacionalinei rinktinei ir tikiuosi, kad gali pasekti keliu tų žaidėjų, kurie jau paliko "Kauną". Jis turi galimybių pereiti į "Hearts". Tiesa sakant, visi "Kauno" žaidėjai turi šansą pereiti į "Hearts", bet ne viskas taip paprasta."