G.Buffonas: "Rungtynių su Lietuva bijojome labiau" © Eurofootball.lt
Pasaulio čempionės Italijos rinktinės žaidėjai po susitikimo su Lietuva Kaune daugiausiai kalbėjo apie tai, kaip jiems pavyko atsitiesti po rungtynių Farerų salose ir džiaugėsi savo sėkmingu pasirodymu.

Du įvarčius įmušęs Fabio Quagliarelia neslėpė džiaugsmo įspūdingu žaidimu: "Norėjau atpirkti tą pasitikėjimą, kurį man parodė treneris ir komandos draugai. Stengiausi pasirodyti kuo geriau ir viskas pasisekė. Negalėjau sugalvoti geresnio būdo baigti sezoną, kaip tai padaryti dviem įvarčiais. Labiau džiaugiausi antruoju, nes nebuvo lengva pasiųsti jį tiksliai ten kur norėjau"

"Manau, kad įrodėme, jog žaisti prieš Farerų salas nebuvo lengva dėl mūsų varžovų stiliaus, be to šiandien pademonstravome kažką panašiau į tikrą Italijos rinktinę. Treneris leido mums visiems atsipalaiduoti, nes visada negalime žaisti geriausiu lygiu, ypatingai sezono pabaigoje, kai ima trūkti energijos", - kalbėjo abiejų Italijos rinktinės įvarčių autorius.

Kitame saugų linijos krašte žaidęs Antonio Di Natale gailėjosi dėl neišnaudotų progų: "Gaila, kad nepavyko nutraukti įvarčių "sausros", nes turėjau gerų progų, bet svarbiausia rezultatas. Žaidėme gerai, ir man pavyko susižaisti su Gianluca Zambrotta kairiajame krašte, tad su šia sistema pasirodėme sėkmingai. Buvo sunkiau nei atrodė šeštadienį Farerų salose ir svarbiausia buvo iškovoti tris taškus."

Tiesa, A.Di Natale kiek supykdė komandos draugą Filippo Inzaghi, kai vietoje perdavimo pasirinko smūgį į vartus: "Jis prašė perdavimo, bet pamačiau, kad gynėjas prieš mane paslydo ir atsidūriau prieš vartus. Jei būčiau įmušęs, jis turbūt būtų pykęs mažiau! Esu patenkintas savo pasirodymu ir tuo, kad padėjau komandai. Normalu puolėjui siekti įvarčių, bet jeigu žaisiu gerai ir toliau, manau, kad anksčiau ar vėliau pavyks pasižymėti."

Pats F.Inzaghi nereiškė nepasitenkinimo ir džiaugėsi galimybe netrukus pailsėti: "Di Natale ir Fabio Quagliarella yra ypatingi, neįmanoma ant jų pykti. Situaciją žinau gerai, nes dažnai mušdavau esant laisvam komandos draugui! Šiandien mums reikėjo tokio pasirodymo. Buvo teisinga man pasiaukoti ir dirbti dėl komandos, nes ji man padėjo įmušti tiek daug įvarčių. Dabar eisiu atostogauti ir tai bus geriausios atostogos gyvenime. Praėjusiais metais po Pasaulio čempionato neturėjau laiko atostogoms, nes reikėjo grįžti į klubą, o dabar po pergalės Čempionų lygoje ir iškovojus svarbius šešis taškus rinktinėje esu rimtai pakylėtas.”

Vartininkas Gianluigi Buffonas, kuris po mačo Farerų salose kritikavo savo ekipos draugų nusiteikimą, šį kartą teigė, kad didžiuojasi būdamas komandos dalimi.

"Rungtynės (lyginant su Farerų salomis aut. past.) buvo labai skirtingos. Didžiuojuosi būdamas vienas komandos narių, nes labai džiugu birželio 6 dieną, kai kai kas jau galvoja apie atostogas, pamatyti tokį gerą žaidimą. Šį kartą komandos psichologinis nusiteikimas buvo visiškai skirtingas – tarp jų tiesiog praraja. Šio mačo bijojome kiek labiau, nes per šį atrankos turnyrą čia sunkiai sekėsi visoms kitoms ekipoms, bet mes pasirodėme kaip komanda", - džiaugėsi G.Buffonas.

Buvusiam komandos draugui "Juventus" klube pritarė ir gynėjas Gianluca Zambrotta: "Susitikimas labai skyrėsi nuo mačo Farerų salose, nes sukūrėme daug progų, žaidėme gerai, ir buvome nusiteikę pamirštį nesėkmingą šeštadienio pasirodymą. Mačiau tokią pačią dvasią kaip Pasaulio čempionate, ir visi buvome nusiteikę palikti įspūdį. Dabar tikimes, kad pradėsime panašiai rugsėjį, kuomet vyks dvi labai svarbios rungtynės. Šiandien trys iš mūsų turėjo geltonas korteles, tad išėję į aikštę turėjome būti labai atsargūs."

Tuo tarpu vienas Italijos rinktinės veteranų Alessandro Del Piero pagyrė dviejų įvarčių autorių F.Quagliarella ir taip pat užsiminė nepritariantis kalboms dėl rinktinėje atsisakančio žaisti Francesco Totti.

"Tikiuosi, kad jauniems žaidėjams rodau gerą pavyzdį. Šiandien sužaidėme gerai, ir esu patenkintas savo paties pasirodymu. Quagliarella yra puikus žaidėjas, tad svarbu, kad antraštėse mirgėtų tie, kurie žaidžia, o ne tie, kurių nėra", - sakė A.Del Piero.