R.Donadoni: "Įrodėme ką reiškia būti tikra komanda" © Eurofootball.lt
Po laimėtų rungtynių prieš Lietuvą Italijos rinktinės vyriausiasis treneris Roberto Donadoni džiaugėsi savo auklėtinių pasirodymu ir nepraleido progos nutildyti kalbas apie į komandą neatvykstančius žaidėjus.

"Man patiko komandos žaidimas, visi buvo susikoncentravę ir pademonstravo charakterį, meistriškumą bei ekipos dvasią. Dabar bent jau bus mažiau kalbama apie tuos, kurių nėra, nes turime tikrai puikių žaidėjų. Reikia tik šiek tiek kantrybės ir balanso. Manau, kad ši komanda įrodė, kas reiškia būti tikra komanda, o visa kita yra šnekos. Reikia padėkoti žaidėjams, nes sezonas buvo ilgas, ir dabar visiems reikia pailsėti per atostogas", - kalbėjo R.Donadoni.

Trenerio teigimu, Italijos rinktinė buvo nepelnytai daug kritikuojama po mačo Farerų salose ir rungtynėse prieš Lietuvą pademonstravo užtikrintą žaidimą.

"Praėjusį kartą (komandų susitikime Neapolyje – aut. past) komanda buvo ne formoje, netgi jei ir padarėme pakankamai, kad nusipelnytume pergalės. Dabar žaidėjai rungtyniavo jau sezonui pasibaigus ir pasiekę skambių pergalių su savo klubais. Po rungtynių Farerų salose susilaukėme daug kritikos, bet šiandien pademonstravome, kad išmokome žaisti su panašaus tipo komandomis. Škotai šiandien ten nugalėjo tik 2-0, ir tai rodo, kad su Farerų salomis žaisti yra nelengva", - teigė strategas.

R.Donadoni išskirtinai pagyrė du įvarčius pelniusį Genujos "Sampdoria" žaidėją Fabio Quagliarella: "Jis pradėjo netvirtai, bet vėliau atrado savo poziciją aikštėje. Pirmasis įvartis buvo labai geras iš techninės pusės, puikus ir antras. Reiktų pagirti ir visą komandą, nes visi žaidė vieningai ir padėjo vienas kitam."

Italijos rinktinės treneris sakė, kad Lietuvos rinktinė yra komanda su perspektyva ir iš žaidėjų išskyrė italų lygose žaidžiančius futbolininkus: "Mano nuomone prie geresnių žaidėjų reiktų priskirti Stankevičių ir Danilevičių, jie yra tikrai svarbūs Lietuvai. Tikras kapitonas ir lyderis yra Danilevičius, kuris žaisdamas Italijoje gerokai sustiprėjo. Lietuvos rinktinės žaidimą sunku vertinti, bet matosi, kad komanda stengėsi žaisti kokybišką futbolą ir ji turi perspektyvų"