T.Bramble'as ir A.Sibierski keliasi į "Wigan" © Eurofootball.lt
Anglų "%c00261" klubas pasirašė trejų metų sutartį su gynėju Titusu Bramble'u (%p02401) ir iš „%c00046“ įsigijo puolėją Antoine`ą Sibierski (%p02307), kuris su „Wigan“ ekipa pasirašė dviejų metų kontraktą.

25 metų T.Bramble'ą gegužės mėnesį atleido naujasis "%c00046" strategas Samas Allardyce'as. Nuo to laiko jis buvo laisvasis agentas ir tapo pirmuoju "Wigan" trenerio Chriso Hutchingso vasaros pirkiniu.

"Tai - puikus sandoris. Šis futbolininkas įneš į mūsų gynybos grandį daugiau patirties,- sakė C.Hutchingsas. - Daugelis kitų klubų juo taip pat domėjosi, todėl mums didelė garbė, jog T.Bramble'as pasirinko būtent "Wigan".

Dar rungtyniaudamas "Ipswich" ekipoje žaidėjas buvo laikomas vienu perspektyviausių jaunųjų Anglijos gynėjų. 2000-2002 metais jis 12 kartų sėkmingai atstovavo savo šalies jaunimo (iki 21 metrų) rinktinei.

2002 metais T.Bramble'ą už 5 milijonus svarų įsigijo "Newcastle". Nuo to laiko anglas, vilkėdamas 'juodai-baltus' marškinėlius, sužaidė 105 rungtynes, tačiau pernelyg dažnai darydavo vaikiškas klaidas ir nesugebėjo užsitarnauti patikimo gynėjo reputacijos. Būtent tai tapo pagrindine priežastimi, dėl ko 'šarkos' sutarties pratęsti jam nepasiūlė.

Tuo tarpu 32-iejų metų legionierius iš Prancūzijos A.Sibierski atsisakė galimybės pratęsti sutartį su „šarkų“ klubu dar vieneriems metams ir būdamas laisvuoju agentu papildė Chriso Hutchingso treniruojamą „Wigan“ ekipą, kuriai atstovaus iki 2009-ųjų metų.

Manoma, kad A.Sibierski turėjo taip pat keletą pasiūlymų ir iš kitų komandų, kurių tarpe buvo ir „%c00050“ vienuolikė.

„Esu patenkintas kad mano ateitis yra pagaliau išspręsta, - oficialiai „Wigan“ ekipos svetainei teigė puolėjas. – Vyriausiasis „Wigan“ komandos treneris Chrisas Hutchingsas labai mane sužavėjo ir yra aišku, jog šis klubas yra labai ambicingas“.

Praėjusį sezoną vilkėdamas „Newcastle“ komandos marškinėlius jis Anglijos „Premier“ lygoje sugebėjo pelnyti tris įvarčius, vieną kartą pasižymėjo Lygos Taurės (Carling Cup) varžybose bei keturis kartus siuntė kamuolį į tinklą UEFA Taurės turnyre.

„Antoine`as yra žaidėjas, kuriuo aš žavėjausi nuo tada, kai jis atvyko į Angliją, - pridūrė „Wigan“ strategas C.Hutchingsas. – Jis yra fiziškai stiprus ir ištikimas, taigi jis padarys viską kas įmanoma. Tai žaidėjas, kuris gali rungtyniauti keliose skirtingose pozicijose, puolime arba saugų linijoje, ir todėl esu laimingas, jog sugebėjome jį prisivilioti į komandą“.

Prancūzas iš viso Anglijos „Premier“ lygoje yra sužaidęs 118 rungtynių, o anksčiau yra rungtyniavęs tokiuose Prancūzijos klubuose kaip „%c00093“, „%c00066“, „%c00025“ ir „%c00094“.